Cine este fostul soț al actualei neveste a baronului Oprișan. Legătura incredibilă dintre cei doi bărbați
- Antonia Hendrik
- 28 august 2021, 12:01
Romeo Vasilescu este fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan. Acesta a primit o condamnare în dosarul cu frauda de la referendumul din 2012.
Potrivit ziaruldevrancea, într-un dosar disjuns din cel de fraudă la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui României de la acea vreme, Traian Băsescu, al fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea, șapte vrânceni reprezentanți ai Partidul Social Democrat filiala Vrancea în secțiile din comunele Suraia și Tulnici au primit și ei condamnări în primă instanță.
Printre aceștia s-a numărat și Romeo Vasilescu (foto), fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan.
Conform rechizitoriului cauzei, Romeo Marian Vasilescu, care a deținut în ziua referendumului funcția de președinte al secției de votare 286 din Suraia și care era la acea vreme soțul consilierei de la CJ Vrancea a lui Marian Oprișan, Mihaela, a înscris în fals cinci persoane pe lista electorală suplimentară, cu date nereale privitoare la identitatea acestora respectiv numele și prenumele, seria și nr. cărții de identitate sau codul numeric personal.
Fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan, Romeo Marian Vasilescu, îl susținea pe Facebook
La finalul lunii ianuarie a acestui an a fost dispusă printr-o soluție a magistraților Judecătoriei Focșani o soluție în primă instanță a dosarului. Aceasta a putut fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la primirea ei oficială de către inculpați.
Ce prevede soluția magistraților Judecătoriei Focșani, referitor la fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan:
Soluția magistraților Judecătoriei Focșani, referitor la fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan prevede următoarele:
”În baza art. 396 alin. (4) C.pr.pen. stabileşte inculpatului VASILESCU ROMEO MARIAN, o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale prevăzută de art. 391 alin. 1 şi art. 392 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. În baza art. 67 alin. 2 C.pen. raportat la art. art. 66 alin. 1 C.pen., stabilește în sarcina inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe o perioadă de 2 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
În baza art. 65 alin. 1 C.pen. stabilește în sarcina inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., de la data rămânerii definitive a hotărârii până la data executării sau considerării ca executată a pedepsei principale. În baza art. 83 alin. 1, 3 C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii de 1 an, a pedepsei complementare și a pedepsei accesorii, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art.. 85 alin. (1) din C.pen. pe durata termenului de supraveghere trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere, de a căror verificare va răspunde Serviciul de Probaţiune Vrancea:
– să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea, la datele fixate de acesta;
– să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
– să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
– să comunice schimbarea locului de muncă;
– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 85 alin. (2) lit. b C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul Vasilescu Romeo Marian va executa obligaţia de a presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 30 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Primăria Suraia sau Grădiniţa nr. 1 Suraia (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune). Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a amânării aplicării pedepsei prevăzute de art. 88 C.pen”, mai scrie sursa menţionată.