Care sunt tipurile de material al tricourilor sport pentru bărbați?

Care sunt tipurile de material al tricourilor sport pentru bărbați?

Gama de îmbrăcăminte sportivă în care se regăsesc și tricourile sport pentru bărbați conține numeroase piese vestimentare pentru orice tip de activitate și mediu. Tocmai din acest motiv s-ar putea să îți fie dificil să alegi cu materialul cel mai potrivit pentru tricourile tale.

Atunci când îți alegi piese vestimentare pentru sport, tipul de material din care sunt realizate este unul dintre principalele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Felul în care arată și se simte un material poate face diferența.

La ce să te uiți când alegi un tricou sport?

Atunci când alegi un tricou sport ține cont de câteva detalii importante.

Confortul oferit – atunci când faci sport ultimul lucru pe care ți l-ai putea dori este că tricoul pe care îl ai pe tine să îți provoace disconfort. Acest lucru îți va distrage în mod cert atenția de la ceea ce faci și te va scoate din zona de confort. Cea mai bună alegere este tricoul care este în același timp moale și maleabil, rezistent la întindere și care îți oferă deplină libertate de mișcare atunci când desfășori o activitate intense.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reglarea umidității - Îmbrăcămintea sportă funcțională trebuie să fie respirabilă pentru permite umezelei, respectiv transpirației să iasă în exteriorul materialului, fără probleme. Dacă tricoul nu permite acest lucru, se produce supraîncălzirea sau din contra corpul devine prea rece, ceea ce poate provoca leziuni, cum ar fi încordarea musculară și crampe.

Protecție împotriva condițiile meteo - Aceasta a devenit o caracteristică mult mai importantă pe măsură ce au devenit disponibile materiale rezistente la vânt și impermeabile. Atunci când practici un sport când te afli într-o zonă cu temperaturi extreme, astfel de materiale sunt mai mult decât necesare.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru un tricou sport

Bumbacul este în fruntea listei când vorbim de materiale pentru tricourile sport. Există până nu demult convingerea că bumbacul nu are capacitatea de absorbi transpirația, ceea ce nu îl face o bună opțiune pentru îmbrăcămintea sport.Îmbrăcăminte sportivă a cunoscut însă o reinventare radicală, iar bumbacul este folosit tocmai datorită calităților sale extraordinare, cum ar fi un bun control al mirosurilor și respirabilitatea.

Polysterul este un alt material din care vei găsi multe tricouri sport. Fiind o țesătură sintetică, tricoul confecționat din polyster este ușor, nu se șifonează, este rezistent și respirabil. Polysterul este non-absorbant, ceea ce înseamnă că un tricou din polyster nu va abosorbi transpirația, ci o va lăsa să se usuce singură pe partea exterioară a materialului.

Un alt motiv principal pentru care polyesterul este o alegere populară pentru producătorii de top de îmbrăcăminte sport se datorează rezistenței ridicate și durabilității. Fibrele de polyester de înaltă rezistență pot rezista mișcărilor puternice și repetitive făcute de sportivi.

Vezi modele disponibile pe Bolf.ro

Spandexul este un alt material utilizat la confecționarea tricourilor sport. Acest material are calitatea că se întinde mult, chiar și de 100 de ori mai mult decât dimensiunea sa originală, ceea ce face că tricourile să fie confortabile și bune de purtat de cei care practică activități intense.