Grindina a îngropat străzi întregi în Italia. Alertă de furtuni și vreme rea. Video

Grindina a îngropat străzi întregi în Italia. Alertă de furtuni și vreme rea. Video

O furtună puternică a lăsat străzile din mai multe localități din Italia, îngropate în grindină. În zona Milano a fost marți alertă de vreme rea, departe de vara pe care și-a doreau locuitorii. Și prognoza meteo nu este una îmbucurătoare.

Cele mai afectate regiuni în acest moment sunt Liguria, Piemont și Lombardia, dar furtunile vor afecta restul nordului și o parte a regiunilor centrale în următoarele câteva ore. Practic, furtuni puternice au afectat nord-vestul țării, în special Piemontul și Val d’Aosta. Vremea rea ​​se va extinde și în restul zonelor din nord și, de asemenea, în Toscana, Umbria și până la în apropierea regiunii Marche.

După cum explică 3BMeteo, vremea instabilă a ajuns în regiunile de nord-vest ale Italiei, generând furtuni de intensitate puternică, scrie Antena3.

Un internaut a surprins și o tornadă într-una dintre regiunile afectate de vremea rea. Într-un clip postat pe internet se poate vedea cum o parcare este acoperită în totalitate de grindină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Contraciclonul african afectează Italia

Toate acestea se petrec mai ales din cauza unui contraciclon african. Meteorologii raportează că, începând de astăzi, un centru de presiune scăzută, alimentat de aer foarte rece, își va muta centrul de greutate din Franța către regiunile Italiei de nord-vest.

S-au raportat și rafale puternice de vânt și chiar o tornadă. Meteorologii anunță că aerul care alimentează noul front atmosferic va provoca scăderea temperaturilor, care vor fi mai mici cu 10 grade decât valorile din ultimele zile.

Vremea este furtunoasă și în Milano, unde prognoza de marți arată o maximă de 25 de grade, cu furtuni și vânt puternic. Deja, în multe regiuni, alături de furtunile puternice s-au consemnat și cădere de grindină, pe alocuri de dimensiuni foarte mari.

Specialiștii anunță că, în zilele următoare, centrul depresiunii se va deplasa încet spre centru și apoi în weekend va ajunge și în sud. Atmosfera va deveni, treptat, tot mai instabilă nu numai în nord, ci și în centru-sud, cu noi valuri de furtuni, uneori foarte puternice.

Ciclonul ar putea provoca furtuni puternice cu inundații devastatoare. În următoarele zile, temperaturile din majoritatea regiunilor vor scădea sub media perioadei.