Economia duduie, Cîțu se fofilează. "Toate datele arată un asasin economic". VIDE0

Economia duduie, Cîțu se fofilează. "Toate datele arată un asasin economic". VIDE0

Tăcerea premierului referitor la împrumuturile cu dobândă uriașă făcute de România e suspectă. Mai mult, Cîțu i-a cerut demisia ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare din cauza noului acord semnat de 131 țări pentru impozitarea multinaționalelor cu cel puțin 15%. Mirel Curea și invitații săi au făcut o paralelă între strategia premierului și o teorie celebră, cea a "datoriilor odioase".

Jurnalistul Bogdan Comaroni consideră că epicul duel pentru șefia PNL dintre Cîțu și Orban are în spate mize financiare. "Puterea în PNL e pe bani. Cîțu nu a explicat ce a făcut cu cele 80 și ceva de miliarde împrumutate. Inițial erau 130 de state (n.r. - care au votat acordul de supraimpozitare a multinaționalelor), Nazare și toți au fost pentru, iar România se abținuse. S-a votat și au apărut 131 de țări. Cîțu i-a cerut demisia lui Nazare. Să ne explice de ce nu e bine ca banii multinaționalelor să rămână în țară. E Cîțu omul multinaționalelor? Ca jurnalist și ca român vreau să știu".

Moderatorul Mirel Curea s-a întrebat dacă ceea ce face Cîțu cu țara intră în categoria "datoriilor odioase". Este vorba de o teorie care susține că un guvern "îndatorează țara împotriva intereselor populației, cu știința celor care i-au împrumutat". Pe de altă parte, Bogdan Comaroni a adus în discuție și poziția ambiguă a premierului în chestiunea Roșia Montană. De partea cui acționează, de fapt, Florin Cîțu? "Toate datele arată un asasin economic", a conchis jurnalistul.