Bizarele obiceiuri alimentare ale Reginei Marii Britanii. Educația victoriană trasformă mâncatul unui fruct într-un supliciu

Bizarele obiceiuri alimentare ale Reginei Marii Britanii. Educația victoriană trasformă mâncatul unui fruct într-un supliciu

Fostul bucătar regal, Darren McGrady, a dezvăluit de-a lungul anilor multe dintre obiceiurile alimentare ale familiei regale britanice. Așa s-a aflat că regina nu mănâncă fast-food, dar face o excepție când vine vorba de burgeri.

Darren McGrady, care a lucrat ca bucătar-șef al reginei în bucătăriile Palatului Buckingham din 1982 până în 1993, a vorbit deschis despre obiceiurile alimentare ale reginei. Fanii familiei regale au aflat astfel despre pasiunea reginei pentru burgeri.

Doar burgeri cu dichis

Într-un interviu acordat Insider, McGrady a dezvăluit că regina nu înfruptă niciodată din burgerii  obișnuiți.

„Ei [cei din Familia Regalăn.r.] împușcau căprioare, iar noi făceam burgeri de căprioară". Mai mult, acești burgeri regali erau prezentați alături de o garnitură pretențiosă. Pe masă nu se aflau niciodată chifle, iar mesenii cu sânge albastru foloseau  întotdeauna cuțitul și furculița.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tradiția regală e foarte strictă .

Bucătarul  McGrady a explicat că o veche tradiție regală o împiedică pe regină să mănânce folosindu-și  mâinile .

Educația victoriană a Majestății Sale dictează că singurul lucru pe care l-ar putea ridica de pe masă cu degetele este ceaiul de după-amiază”.

Fructele sunt un supliciu

Bizara tradiție regală o  împiedică pe regina să mănânce ușor multe alte alimente obișnuite, cum ar fi fructele.

McGrady a explicat, de altfel, dificultatea reginei de a mânca banane, pere sau struguri cu cuțitul, furculița sau lingura.

McGrady a explicat că, potrivit manierelor din vremea reginei Victoria, membrii familiei regale, folosind cuțitul și o furculița, taie,de exemplu, vârful unei pere „și  mânâncâ apoi frucrul ca cu o linguriță, exact ca un ou fiert”.

Bucătarul a adăugat că pe vremea când lucra la Palatul Buckingham, în fiecare zi erau aduse  aproximativ 200 de pere, iar el avea datoria să aleagă fructul cel mai copt.

.El a adăugat că tuturor oaspeților li se oferă un „cuțit și furculiță de desert, o farfurie mică și un bol pentru degete”.

Oaspeții familiei regale sunt întotdeauna surprinși să audă cererile, uneori complicate, despre care îi informează bucătăria regală.

McGrady.spune că bananele sunt unul dintre cele mai dificile fructe pentru membrii familiei regalei. Capetele bananei trebuie tăiate înainte de a cresta coaja la în mijloc, de la capăt la cap, astfel încât banana să poată fi decojită.

Fostul bucătar regal a mai spus că, în timp ce servea în bucătăria regală, regina nu a avut niciodată pizza pe masă, notează ziarul britanic Daily Express.