Cîțu anunță revoluție în PNL: Voi fi președinte, se vor schimba multe lucruri

Cîțu anunță revoluție în PNL: Voi fi președinte, se vor schimba multe lucruri

Premierul Florin Cîţu a anunțat că, după ce va deveni președintele PNL, se vor schimba multe lucruri. Mai mult, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL a acuzat Parlamentul că se opune reformării României.

"Voi fi preşedinte după congresul PNL. Se vor schimba multe lucruri. Eu când spun că o decizie guvernului şi a coaliţiei este luată, mă voi asigura că ea va fi implementată la timp", a declarat Cîţu, marţi seara, la TVR.

Premierul a lansat și un atac dur la adresa Parlamentului, spunând că blochează proiecte de legi adoptate de Guvern.

.”Parlamentul nu și-a făcut treaba, a fost un amendament la Senat, nu a decis. Dacă Parlamentul voia să ia o decizie, trebuia să o facă. Guvernul trebuie să dea o OUG care să respecte decizia coaliției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vom avea un calendar transparent de creștere. Alocațiile să fie legate de dinamica anuală și să fie legată de creșterea economică. S-ar putea să fie un raport, nu avem stabilit clar. UDMR vrea ca alocația să fie legată de venitul familiei. Sunt mai multe formule.

Vrem ca oamenii să știe că de la 1 ianuarie, în fiecare an, alocațiile, salariile, pensiile, pot să crească cu x bani. În acest moment avem o creștere de 20% a alocațiilor, dar până în decembrie la anul se poate schimba. Nu poți să ai și 20% și rata inflației.

Sunt mai multe legi care au trecut de Guvern și s-au blocat în Parlament. Încă nu le pot explica. Sunt multe reforme blocate în Parlament: desființarea SIIJ, legea PSD pentru companiile străine, alocațiile. Nu se poate să venim în fața românilor cu ceva, iar în Parlament să se blocheze.”, a spus Florin Cîțu.