Primul loc pe nava spațială a lui Jeff Bezos a fost adjudecat. Suma năucitoare cu care un ”anonim” plătește un minut de zbor

Primul loc pe nava spațială a lui Jeff Bezos a fost adjudecat. Suma năucitoare cu care un ”anonim” plătește un minut de zbor

O persoană care a dorit să-și păstreze anonimatul a câștigat primul loc pe nava spațială a lui Jeff Bezos pentru o sumă de 28 de milioane de dolari.

Adăugând comisionul de 6% adăugat la cel mai mare preț licitat, câștigătorul va plăti 2,7 milioane de dolari pe minut pentru zborul de 11 minute stabilit pentru 20 iulie, cea de-a 52-a aniversare a aterizării pe Lună, scrie NY Post.

Câștigătorul se va alătura fondatorului Amazon și fratelui său, Mark, în zborul inaugural al navei cu șase locuri. Licitația a intrat în desfășurare sâmbătă, prețul de pornire a fost de 4,8 milioane de dolari și a crescut încet în primele două minute, înainte de a ajunge la 10 milioane de dolari.

Apoi suma s-a dublat brusc la 20 de milioane de dolari în al treilea minut al licitației. „Realizați cu cât plătiți mai mult pentru el, cu atât vă bucurați mai mult de el!” a spus licitatorul Steve Little când licitația a ajuns la 26 de milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproape 7.600 de persoane din 159 de țări s-au înscris pentru a participa la licitația pentru un loc pe nava spațială „New Shepard”. Aceasta a efectuat deja mai multe zboruri de succes fără echipaje.

Având ferestre masive, nava este concepută pentru a le oferi turiștilor care vor călători în spațiu imagini de neuitat ale curburii Pământului, precum și câteva minute în gravitație zero.