Exclusiv. Atac terorist în centrul Ierusalimului, la doi pași de sediul Poliției. Imagini cutremurătoare

Exclusiv. Atac terorist în centrul Ierusalimului, la doi pași de sediul Poliției. Imagini cutremurătoare

După 11 zile de foc, rachetele teroriștilor palestinieni nu mai brăzdează cerul, nu mai seamănă moarte și panică. Însă indivizi ce par a fi simpatizanți ai grupării Hamas sădesc teroroare în rândul oamenilor obișnuiți și mențin astfel starea de război prin atacuri individuale. Astăzi, în urmă cu mai puțin de o oră, un militar israelian a fost înjunghiat în stradă cu un cuțit pe care atacatorul l-a lăsat în spatele victimei. 

Chiar dacă pe cale diplomatică și politică s-a reușit, cel puțin temporar, oprirea conflictului armat dintre Israel și gruparea paramilitară islamistă Hamas, populația din ”Țara Sfântă” trăiește încă extrem de periculos. 

Teroristul a înjunghiat doi oameni în stradă

Atacul terorist s-a consumat în urmă cu puțin timp, în plin centrul Ierusalimului, pe strada Bar Lev, la doi pași de sediul central al Poliției Israeliene. Un individ  identificat ulterior ca fiind originar dintr-un sat cu populație arabă a urmărit ceva vreme doi tineri, unul în vârstă de 21 de ani și altul ce are 23 de ani.

Chiar dacă zona este una centrală și, prin urmare, extrem de circulată și, mai ales, împânzită de poliție, teroristul s-a decis să atace fulegerător. Din spate l-a rănit pe unul dintre cei doi tineri după care, cu același cuțit cu lama lungă de aproximativ 30 de centimetri, l-a înjunghiat și pe cel de-al doilea care era îmbrăcat în uniformă de militar. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Profitând de panica pe care a creat-o în urma acestui brutal atac terorist, individul a încercat să scape fugind prin mulțime. Însă, după doar câțiva pași făcuți pe acea arteră principal a Ierusalimului, cuțitarul a fost reperat și împușcat mortal de polițiștii care patrulau în zonă. 

Atacatorul a lăsat cuțitul înfipt în spatele uneia dintre victime care e militar

Militarul israelian rănit, cel în spatele căruia teroristul a lăsat cuțitul înfipt, a primit primele îngrijiri medicale chiar în stradă. Foarte bine instruit, tânărul în vârstă de 21 de ani, nu s-a panicat, în ciuda rănii foarte grave suferite  și a știut cum să colaboreze cu paramedicii până ce o ambulanță l-a transportat, ca și pe amicul său rănit, la spital. 

În imagini se vede cum militarul stă în genunchi, calm, ascultând indicațiile echipajului de prim-ajutor. În jurul său poliștii au format un cordon de siguranță. 

”Poți să mergi liniștit pe stradă și să fi ucis de un fanatic”

”E un atac de o barbarie ieșită din comun. Tinerii aceia, dintre care unul este militar, au fost atacați de acel terorist arab de la spate, nici nu s-au putut apăra. Întâi l-a tăiat pe unul apoi l-a înjunghiat pe celălalt și i-a lăsat cuitul în spate. A fugit, dar a fost împușcat mortal de polițisti. Teroristul este dintr-un sat arab. Acesta este doar unul dintre multele atacuri teroriste de acest fel care se produc în Israel. Dar acesta a fost filmat de oameni. E îngrozitor. Poți să mergi liniștit pe stradă și să fi ucis de un fanatic”, ne-a povesitit îngrozit un român care locuiește la Ierusalim. 

Starea sănătății celor două victime ale teroristului este considerată a fi una medie.