Scrisoarea recent descoperită a lui Einstein. Rândurile scrise reprezintă o comoară pentru întreaga lume

Scrisoarea recent descoperită a lui Einstein. Rândurile scrise reprezintă o comoară pentru întreaga lume

Odată cu era electronică, cercetătorilor le-a fost foarte ușor să se apropie de oameni, ajungând să aibă acces la multe resurse prețioase.

Acest lucru este ilustrat de o scrisoare scrisă în 1949 de nimeni altul decât Albert Einstein. În aceasta, matematicianul și fizicianul născut în Germania prezenta cum albinele și păsările au posibilitatea să dezvolte principiile fizice prin studierea simțurilor animalelor.

Judith Davys, o pensionară care locuiește în Regatul Unit, a oferit scrisoarea de 72 de ani, pe care Einstein o adresase regretatului ei soț Glyn Davys. 

Întâlnirea cheie dintre Einstein și Davys

Einstein a fost unul dintre cei mai mari gânditori ai secolului al XX-lea, precum și un excelent comunicator. Imaginația sa a ajutat la modelarea multor tehnologii care definesc era informațională de astăzi. De exemplu, teoria relativității a lui Einstein guvernează structura pe scară largă a universului, care permite corecții pentru sistemul GPS utilizat pe smartphone-urile noastre.

În 1933, Einstein a părăsit Germania pentru a lucra la Universitatea Princeton din Statele Unite. Aici, în aprilie 1949, l-a întâlnit pe omul de știință Karl von Frisch la o prelegere. Von Frisch a fost în vizită la Princeton pentru a-și prezenta noile cercetări despre cum ar naviga albinele mai eficient, folosind modelele de polarizare a luminii. A doua zi după ce Einstein a participat la prelegerea lui von Frisch, cei doi cercetători au avut o întâlnire privată, conform unexplained-mysteries.com.

În 1942, pe măsură ce cel de-al Doilea Război Mondial s-a dezlănțuit, Davys s-a alăturat Marinei Regale Britanice. S-a pregătit ca inginer și a cercetat subiecte, inclusiv utilizarea radarului pentru a detecta nave și aeronave. Această tehnologie a fost păstrată secret în acel moment.

Conform cercetărilor efectuate de Adrian Dyer, Andrew Greentree și Jair Garcia, știrile din acea perioadă prezentau cum albinele folosesc lumina polarizată pentru a naviga. Astfel, s-a ajuns la concluzia că Davys i-a scris lui Einstein din acest motiv.

În scrisoarea adresată lui Davys, Einstein a sugerat că albinele pentru a putea extinde cunoștințele despre fizică, ar trebui să fie observate noile tipuri de comportament ale acestora.  "Este de gândit că investigarea comportamentului păsărilor migratoare și a porumbeilor poate duce într-o zi la înțelegerea unui proces fizic care nu este încă cunoscut."

Dezvăluirile prezentului

Acum, la mai bine de 70 de ani de când Einstein a trimis scrisoarea, cercetările dezvăluie modul în care păsările migratoare navighează în timp ce zboară mii de kilometri pentru a ajunge la o destinație precisă.

În 2008, cercetările au arătat că aceste păsări folosesc o formă de busolă magnetică ca ghid principal de orientare în timpul zborului. O teorie pentru originea simțului magnetic la păsări este utilizarea aleatoriei cuantice și a încurcării. Ambele concepte de fizică au fost propuse pentru prima dată de Einstein. 

Această teorie sugerează că reacțiile chimice a radicalilor din criptocromi, proteine ​​ găsite la anumite plante și animale, sunt afectate de câmpul magnetic al Pământului și formează astfel baza busolei magnetice biologice a unei păsări.

Scrisoarea lui Einstein către Davys este o dovadă a cât de atent era el la ceea ce s-ar putea descoperi atunci avem o altă viziune asupra lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News