Fosila dispărută de 273 milioane de ani a fost descoperită

Fosila dispărută de 273 milioane de ani a fost descoperită

O relație simbiotică între două forme de viață marine, tocmai a fost descoperită pe fundul oceanului, după ce a dispărut timp de sute de milioane de ani.

Oamenii de știință au găsit corali pe fundul Oceanului Pacific, în largul coastelor Honshu și Shikoku din Japonia, care cresc din tulpinile animalelor marine cunoscute sub numele de crinoizi sau crini de mare.

Istoria creaturilor mării

„Aceste specimene reprezintă primele probe detaliate și examinări ale unei asocieri recente între  synvivo-ul unui crinoid  și a unui hexacoral”, au transmis cercetătorii. „ Analizele acestor asocieri prezintă o nouă înțelegere asupra acestor asocieri paleozoice comune. ”

În timpul erei paleozoice, crinoizii și coralii ar părea că s-au înțeles foarte bine. Fosilele de pe fundul mării oferă nenumărate exemple de corali care cresc peste tulpinile crinoide, pentru a urca deasupra fundului mării.

Cu toate acestea, aceste bestii bentice au dispărut în urmă cu aproximativ 273 de milioane de ani, după ce crinoizii și coralii nu au mai existat. Alte specii de crinoizi și corali au apărut în Mesozoic, dar nu a existat niciodată o relație simbiotică între aceștia.

Redescoperirea speciilor dispărute

La adâncimi care depășesc 100 de metri sub suprafața oceanului, oamenii de știință au găsit două specii diferite de corali - hexacorali din genul Abyssoanthus, care este foarte rar, și Metridioidea, un tip de anemonă de mare, care crește din tulpinile japonezilor vii, intitulați și crini de mare.

Echipa de cercetare polonezo-japoneză, condusă de paleontologul Mikołaj Zapalski de la Universitatea Varșovia din Polonia, a folosit mai întâi microscopia stereoscopică pentru a observa și fotografia exemplarele. Apoi, au folosit microtomografia pentru a scana exemplarele și pentru a identifica specia.

Au descoperit că acești corali, care se atașau sub ventilatoarele hrănitoare ale crinoizilor, probabil nu concurau cu gazdele lor pentru hrană. Fiind un animal nevertebrat, probabil că nu a afectat flexibilitatea tulpinilor crinoide, deși anemona ar fi putut împiedica mișcarea gazdei.

De asemenea, nu este clar ce beneficii au crinoizii dintr-o relație cu coralii, dar a apărut un lucru interesant: spre deosebire de coralii paleozoici, noile exemplare nu au modificat structura scheletului crinoizilor.

Practic, relația modernă dintre corali și crinoizi ar putea conține câteva indicii cu privire la interacțiunile paleozoice dintre corali și crinoizi. Există dovezi care sugerează că zoantarii și coralii rugosi împărtășesc un strămoș comun, conform celor de la Science Alert.

„ Asocierile coral-crinoide, caracteristice comunităților bentice paleozoice, au dispărut până la sfârșitul Permianului, iar această lucrare reprezintă prima examinare detaliată a redescoperirii lor în mările moderne.”

Ne puteți urmări și pe Google News