Marea Neagră devine focarul de conflict al lumii. NATO și Rusia se întrec în provocări

Marea Neagră devine focarul de conflict al lumii. NATO și Rusia se întrec în provocări

Marea Neagră începe, încet-încet, să concureze Marea Chinei de Sud în ceea ce privește riscurile izbucnirii unui conflict devastator. Rusia și NATO par să se întreacî în demonstrații de forță și provocări,

Pe 12 mai, sistemele rusești de control al spațiului aerian au detectat trei ținte aeriene care survolau apele neutre ale Mării Negre, apropiindu-se de frontiera de stat a Rusiei, susține Centrul Național de Control al Apărării Rederației Ruse, citat de Agenția Tass.

Drept răspuns, un avion de vânătoare rus Su-27 a fost trimis pentru a intercepta cele trei avioane. „Pilotul avionului rus de luptă a identificat țintele aeriene drept două avioane tactice Mirage 2000 și un cisternă C-135 de realimentare ale Forțelor Aeriene Franceze și le-a urmărit peste Marea Neagră. Avionul a identificat țintele aeriene și a le-a împiedicat6 să încalce frontiera de stat rusă”, se arată în comunicat.

Avionul rus de luptă și-a efectuat zborul în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian, a declarat Centrul Național de Control al Apărării. „Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat rusești”

Ne puteți urmări și pe Google News

Flotei rusă a Mării Negre își consolidează prezența navală în Marea Neagră

În același timp, ca urmare a activității sporite a NATO în Marea Neagră, Rusia își consolidează prezența navală în regiune. Vorbind despre recentele exerciții din Crimeea, comandantul districtului militar sudic a catalogat tranzitul inter-flotă al unei forțe tactice de trei nave de artilerie și a opt nave de asalt amfibiu dinspre Caspică spre Marea Neagră și înapoi drept "un succes remarcabil”

Echipajele navelor de luptă ale Flotei Mării Negre și-au intensificat prezența navală cu un sfert peste activitatea navelor de război NATO în regiune, a declarat miercuri generalul de armată Aleksandr Dvornikov, comandantul districtului militar sudic .

„Combatanții de suprafață și navele Flotei Mării Negre și-au ținut pregătirea în perioada trecută în condițiile unei opoziții intense față de navele de război NATO care operează în Marea Neagră. ", a spus generalul.

Intrarea corvetei de rachete Graivoron în serviciul forțelor de alertă constante ale Flotei a contribuit, de asemenea, la creșterea timpului petrecut de echipaje pe mare, a adăugat el.

Exercițiile militare rusești sporesc ca intensitate

„În general, timpul total petrecut de navele și ambarcațiunile Flotei Mării Negre pe mare se ridică la peste 1.200 de zile de navă sau mai mult de 100.000 de mile nautice”, a precizat Dvornikov. Faza activă a exercițiilor de antrenament Opuk din Crimeea și Marea Neagră a implicat peste 10.000 de soldați și 1.200 de sisteme de arme, inclusiv 40 de nave și bărci navale și 20 de nave de sprijin și până la 200 de avioane, printre care 40 de avioane de transport militar ale Rusiei Forța aerospațială, informează Tass.