Un WC public provoacă scandal în București la 1946

Un WC public provoacă scandal în București la 1946

Direcțiunea generală a Uzinelor Comunale București (UCB) a cerut, în mai 1946, Primăriei Municipiului achitarea datoriilor provenite din:

Instalația de apă de la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol în valoare de 9.840.000  din care Primăria a dat 1.800.000 cu dispoziția ca restul să fie acoperit de Așezămintele Regina Maria, care nu s-au conformat din lipsă de bani.

Lei 74.263.600 reprezentând costul ridicării zăpezii în iarna 1945-1946, pentru care Municipiul n-a contribuit cu nimic.

Repararea WC de la Arhivele Statului, lucrare în valoare de 87.974.000 lei. Deși Primăria și-a luat angajamentul să contribuie cu 60 milioane lei, totuși până în prezent n-a depus decât 30.000.000.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin aceeași adresă, direcțiunea uzinelor a cerut Primăriei Capitalei ca sumele să fie date sub formă de subvenție și să nu se mai ceară acte descărcătoare, UCB fiind o instituție publică cu consilier controlor, existând suficiente garanții de justă mânuire a fondurilor conform cu legea contabilității publice.

Luând act de toate aceste pretenții, desigur juste, ale UCB, să ni ne dea voie să ne exprimăm totuși o nedumerire.

Closetul public care este așezat în grădina Arhivelor Statului, spre strada Izvor, putem spune că abia a fost construit.

Că sunt necesare unele reparații se prea poate. Numai că oricare ar fi prețul actual de construcție, mâna de lucru, materialul etc., aproape 100 milioane pentru o reparație, fie ea și radicală, la un closet public așezat pe o suprafață de teren de 20 m.p. parcă e prea, prea…

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric