Olăroiu, comparat cu Jose Mourinho: „Nivelul antrenamentelor era unul excelent”

Olăroiu, comparat cu Jose Mourinho: „Nivelul antrenamentelor era unul excelent”

Cosmin Olăroiu e în postura de antrenor liber de contract, după ce s-a despărţit la începutul lunii februarie, de gruparea chineză Jiangsu Suning.

Tehnicianul de 52 de ani a lăsat o impresie plăcută jucătorilor europeni cu care a colaborat în Asia şi primeşte în continuare laude pentru munca sa.

Obligat din cauza problemelor financiare să pună capăt contractului cu Jiangsu, Cosmin Olăroiu e elogiat în presa din Italia, de fostul său elev de la formaţia chineză, atacantul Eder. Într-un interviu acordat site-ului internews.it, experimentatul fotbalist în vârstă de 34 de ani apreciază calitatea ridicată a antrenamentelor conduse de Olăroiu şi îl aseamănă pe acesta cu renumitul tehnician portughez Jose Mourinho.

„Cosmin Olăroiu, antrenorul principal de la Jiangsu, era considerat un Jose Mourinho al Asiei. Nivelul antrenamentelor era unul excelent. În Italia alergam 12,5 kilometri, iar în China o făceam aproximativ la fel” a declarat vârful cu douăzeci şi şase de prezenţe în naţionala Italiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Eder laudă antrenamentele lui Olăroiu

Eder a părăsit, la rândul său, trupa din oraşul Nanjing şi a semnat, de curând, cu cunoscuta formaţie din Brazilia, Sao Paulo. Atacantul care a evoluat pentru Inter timp de trei sezoane, în perioada 2015 - 2018, nu a fost deloc surpins negativ de trecerea dinspre fotbalul din Italia înspre cel din China şi a remarcat intensitatea pregătirilor de care a avut parte la Jiangsu.

„Fostul atacant al lui Inter a declarat că a fost impresionat de nivelul ridicat al campionatului din China şi a lăudat calitatea antrenamentelor de la Jiangsu Suning” au scris şi ziariştii de la site-ul internews.it.

Vârful braziliano - italian a bătut palma cu Sao Paulo

Campioana din China s-a desfiinţat în urmă cu o lună de zile, confruntându-se cu mari datorii financiare. Eder nu a dus deloc lipsă de oferte în această perioadă şi a acceptat, până la urmă, provocarea de a reveni în ţara sa de baştină. Angajamentul fotbalistului, care deţine atât cetăţenia braziliană, cât şi pe cea italiană, cu Sao Paulo va expira în decembrie 2022.

„După ce joci atât de mult timp în Italia, s-ar putea să fie dificil să te adaptezi la fotbalul din China. E un fotbal diferit” a mai povestit Eder despre aventura sa de trei ani, trăită pe prima scenă a fotbalului din China.