Naționala Germaniei a fost lovită de coronavirus. Adversara României din preliminariile Campionatului Mondial are doi jucători în izolare

Naționala Germaniei a fost lovită de coronavirus. Adversara României din preliminariile Campionatului Mondial are doi jucători în izolare

Selecționerul Joachim Löw a primit vești rele înainte de debutul „panzerelor roșii” în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Doi jucători ai naționalei Germaniei au intrat în izolare, iar autoritățile au fost la un pas de a anula partidele cu Islanda, România și Macedonia de Nord.

Confruntarea dintre România și Germania, programată pentru duminică, 28 martie, a stat pentru câteva ore sub semnul incertitudinii. Nemții au intrat în alertă după ce atacantul Borussiei Monchengladbach, Jonas Hofmann, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Colegul său de cameră din cantonamentul Germaniei, Marcel Halstenberg, a fost trimis, de asemenea, în izolare.

Directorul Federației Germane de Fotbal, fostul mare internațional Oliver Bierhoff, recunoaște tensiunea existentă în sânul lotului „panzerelor roșii”, dar se bucură că toate testele efectuate în ultimele ore de ceilalți componenți ai naționalei au fost negative.

„Este o veste neplăcută pentru antrenor și pentru întreaga echipă, pe care o primim cu puțin timp înainte de partida cu Islanda. Toată lumea este foarte disciplinată și urmează regulile sanitare impuse de autorități” a declarat Bierhoff.

Ne puteți urmări și pe Google News

Halstenberg și Hofmann pot reveni în disputa cu tricolorii

Chiar dacă verificările medicale au dovedit că fundașul celor de la Red Bull Leipzig, Marcel Halstenberg, nu este infectat cu coronavirus, autoritățile din Germania au decis să nu riște și l-au trimis și pe acesta în izolare.

Jurnaliștii de la celebra publicație Bild scriu că există șanse ca Hofmann și Halstenberg să se recupereze până la disputa de pe „Arena Națională”. Cei doi fotbaliști vor fi supuși zilele viitoare unui nou set de testări, însă, cel mai probabil, Joachim Löw nu va miza pe serviciile lor în partida de la București.

Germania - Islanda, la un pas de anulare

Presa din Germania anunță, de asemenea, că pentru o bună bucată de timp s-a luat în calcul și varianta suspendării disputei cu Islanda, de la Duisburg. „Toți jucătorii sunt izolați în camerele lor. Este foarte probabil să fie retestați înainte de lovitura de start a meciului cu Islanda” au titrat ziariștii de la Bild.

Nemții au răsuflat, până la urmă, ușurați. Singurul jucător depistat pozitiv a rămas vârful Jonas Hofmann, iar trupa lui Joachim Löw  a primit undă verde pentru a disputa meciul din această seară.