Exclusiv. Jaf de 110.000 de euro din banii Sportului. Lucrări plătite și nefăcute la Clubul Olimpia

Exclusiv. Jaf de 110.000 de euro din banii Sportului. Lucrări plătite și nefăcute la Clubul Olimpia

Unul dintre cluburile sportive de tradiţie din Bucureşti, Clubul Sportiv Olimpia a crescut, de-a lungul anilor, campioni la mai multe discipline sportive, începând cu bob şi sanie şi terminând cu rugby sau nataţie. Acum a dat de belea.

 Lucrări plătite și nefăcute la Clubul Olimpia

Cunoscutul club are baze sportive în două locaţii din Bucureşti. Baze pe care Ministerul Tineretului şi Sportului, de care aparţine clubul, a decis anul trecut să le renoveze şi, acolo unde este cazul, să le repare.

Lucrare mare, pentru că bazele cuprind nu numai săli de antrenament şi bazin de înot, dar şi clădiri sociale: cantină pentru sportivi şi un hotel în care să locuiască performerii care nu sunt din Bucureşti. Un veritabil complex, care să asigure condiţii optime pentru creşterea de noi campioni care să facă cinste culorilor României, în competiţiile internaţionale.

Ne puteți urmări și pe Google News
 Jaf de 110.000 de euro din banii Sportului. Lucrări plătite și nefăcute la Clubul Olimpia

Jaf de 110.000 de euro din banii Sportului. Lucrări plătite și nefăcute la Clubul Olimpia

Contractul de 110.000 de euro

Reabilitarea construcţiilor clubului Olimpia a fost încredinţată unei firme specializate „S.C Keon Hi-tech Claddings SRL”. Aşa cum cere legea, s-a încheiat şi un contract, care are un număr considerabil de pagini. Unde sunt trecute toate îndatoririle beneficiarului, dar şi ale constructorului. Valoarea totală a lucrărilor este de 529.415,53 lei. Aproximativ 110.000 euro. Contractul este semnat de Cristian Andi Meteleucă, directorul clubului şi de contabilul său şef, Constantin Catuti, din partea beneficiarului, şi de domnul Cristian Vartic, din patea executantului.

Şi s-a pornit şantierul. S-a lucrat cu mult spor, astfel încât, cu toată pandemia, la data de 29.12.2020, totul a fost gata. Gata şi recepţionat în aceeaşi zi. Va să zică, când toată lumea se pregătea de Revelion, aşa, cu toate restricţiile impuse de COVID, la „Olimpia” se lucra de zor. 

O zi mai târziu, adică pe 30.12.2020 au şi fost achitaţi cu promptitudine banii. Probabil că domnul Meteleucă nu voia să-l prindă anul nou cu datorii. Cică se spune că nu e bine. E pagubă tot anul. Aşa că a achitat integral nota de plată, plus tva, să aibă şi constructorul bani de porc şi caltaboşi.

Câteodată însă, graba strică treaba. Iar graba asta de a încheia lucrările în miros de cârnaţi şi şorici pârlit, a stricat şi ea treaba. Pentru că deşi lucrările figurează ca recepţionate, adică încheiate cu succes, ele nu sunt nici pe departe gata. Sau, dacă vreţi, sunt gata doar pe hârtie, pe ultimile pagini ale contractului. Pentru că realitatea este cu totul alta.  Iar acest „gata” înseamnă tavane lipsă, cabluri atârnând pe te miri unde, zugrăveli lăsate la jumătate, infiltraţii de apă, umezeală, curent de te-nţepeneşte de şale.

Condiţii care pun în pericol siguranţa sportivilor şi angajaţilor de la clubul Olimpia

Andy Nagy, liderul Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, ne-a declarat în exclusivitate: „Pe noi, mai puţin ne priveşte că au fost sifonaţi nişte bani de către conducerea clubului. Este treaba organelor de anchetă să-i tragă la răspundere pe cei care au fraudat. Noi am tras în mai multe rânduri semnalul de alarmă în ceea ce priveşte siguranţa angajaţilor şi sportivilor din complex. Sunt inclusiv copii care fac sport aici. Fire electrice neizolate, atârnând din tablouri nesecurizate, umezeală, închipuţi-vă că în orice clipă s-ar putea produce o tragedie. Ne-am adresat în repetate rânduri ministerului. Au trimis o echipă care ne-a luat tot pe noi la rost. Şi care a constatat şi ea, că lucrările au fost finalizate. Ce fel au fost finalizate, se vede”.

Într-adevăr, fotografiile pe care le publicăm în articolul de față sunt grăitoare.

O asemenea șmecherie de 110.000 de euro impune o anchetă a MTS la Clubul Sportiv Olimpia.

Am încercat să luăm legătura pe acest subiect cu cineva din conducerea MTS, să aflăm un punct de vedere. Până la ora publicării materialului, nu am primit niciun răspuns.