Capitala revine la scenariul roşu. Ce restricții intră în vigoare

Capitala revine la scenariul roşu. Ce restricții intră în vigoare

Capitala intră din nou în scenariul roșu, la doar o lună și jumătate de la finalul primei perioade de acest gen, Oficialii au anunțat restricțiile care vor intra în vigoare.

Capitala revine la scenariul roşu! Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă urmează să stabilească, în şedinţa de sâmbătă, ce măsuri vor fi luate în cazul în care Bucureștiul revine la scenariul roșu.

Capitala revine la scenariul roşu!  Ce se întâmplă cu şcolile, grădiniţele şi creşele

Creşele şi grădiniţele vor rămâne deschise. Şi elevii din clasele primare vor merge în continuare, fizic, la şcoală, alături de clasele terminale, atâta timp cât rata de infectare nu depăşeşte 6 la mia de locuitori

Capitala nu are, deocamdată, un prefect în funcţie. Ședinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă va fi condusă de subprefect. Premierul liberal Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a fost eliberat din funcție. Deocamdată nu a fost nominalizat un înlocuitor. Postul de prefect al Bucureștiului revine USR-PLUS. Alianța a anunțat că îl propune pe Alin Stoica, avocat și președintele filialei PLUS Sector 6, pentru această funcție.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce s-ar putea închide după ce Capitala intră în scenariul roşu

Oficialii trebuie să hotărască sâmbătă dacă în Bucureşti va fi închisă activitatea restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor.

Decizia va fi influenţată şi de cifrele care vor fi comunicate de Direcţia de Sănătate Publică. Dacă rata de incidență se va menţine peste 3, cel mai probabil toate aceste activităţi vor fi suspendate.  Scenariul roșu prevede ca purtarea măștii de protecție să devină obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Bucureștiul a mai fost timp de 3 luni în scenariul roșu

Capitala a mai fost timp de 3 luni, de pe 20 octombrie până pe 20 ianuarie, în scenariul roșu. Rata de infectare a scăzut sub pragul de 3 pe 20 ianuarie, iar după alte 5 zile restaurantele s-au putut redeschide la interior, însă la o capacitate redusă. Totodată, pe 8 februarie, când a început anul școlar, toți elevii au mers la școală.