Radu Albot a ratat calificarea în marea finală a turneului din Singapore

Radu Albot a ratat calificarea în marea finală a turneului din Singapore Tenismenul moldovean, pleacă acasă după calificări. sursa: arhivă EVZ

Radu Albot a ratat calificarea. Tenismenul din Republica Moldova a fost eliminat de Alexander Bublik, la capătul unui duel care s-a întins pe durata a puţin peste o oră şi jumătate.

Radu Albot a ratat calificarea în finală. Ajuns în careul de aşi al unui turneu ATP, după o aşteptare lungă, de mai mult de nouăsprezce luni, jucătorul din Republica Moldova a fost nevoită să se recunoască, până la urmă, învins în faţa kazahului Alexander Bublik.

Albot a început perfect partida din Singapore şi şi-a adjudecat, fără emoţii, setul întâi. Tenismenul în vârstă de 31 de ani şi-a trecut în cont două break-uri (6 - 2), iar calificarea în marea finală a competiţiei asiatice părea să devină o simplă formalitate.

Bublik s-a trezit însă rapid. Jucătorul din Kazahstan a servit excelent în următoarele două seturi şi nu i-a mai dat nicio şansă sportivul născut la Chişinău. „Am jucat bine în momentele cheie ale meciului, iar serviciul m-a ajutat foarte mult” a explicat, cu zâmbetul pe buze, Bublik, la finalul disputei găzduite de arena „OCBC” din vastul complex „Singapore Sports Hub”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serviciul, punctul forte al lui Bublik

Tenismenul kazah, situat în clasamentul ATP pe poziţia a patruzeci şi şasea, recunoaşte că serviciul a jucat un rol decisiv în cofruntarea de ieri, iar Radu Albot nu a reuşit să găsească un antidot pentru a opri seria incredibilă de unsprezece game-uri câştigate succesiv de Bublik, pe propriul serviciu.

„Radu Albot a câştigat doar trei puncte pe serviciul meu, în cel de-al treilea set al întâlnirii şi acest aspect dovedeşte clar că serviciul meu a fost unul excelent” a subliniat Bublik punctul său forte din duelul cu moldoveanul înalt de 1,75 metri.

Site-ul oficial al circuitului masculin a remarcat, la rândul său, superioritatea kazahului şi a lăudat rezultatele obţinute de acesta în startul lui 2021.

„Alexander Bublik continuă parcursul său impresionant din acest debut de sezon, învingându-l pe jucătorul din Republica Moldova, Radu Albot, în trei seturi, cu scorul de 2 - 6, 6 - 3, 6 – 4” a titrat atp.com.