Cod galben de ceață în următoarele ore. 27 de județe sunt afectate

Cod galben de ceață în următoarele ore. 27 de județe sunt afectate Sursa foto: EVZ

Încălzirea vremii vine cu un val de ceață. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă valabile în orele următoare în 27 de judeţe.

Cod galben de ceață în următoarele ore. Temperaturile încep să crească în ultima săptămână din februarie, ajungând și la 17 grade Celsius. În Capitală, vremea va fi caldă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apare însă ceața.

Conform ANM, marți, până la ora 11.00, în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Giurgiu, Teleorman, Constanţa, Tulcea, Alba (zona joasă), Braşov (zona joasă), Mureş (zona joasă), Harghita, Sibiu se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

De asemenea, până la ora 10:00 sunt vizate de ceaţă şi localităţi din judeţele Olt, Gorj (zona joasă), Dolj (zona joasă), Mehedinţi (zona joasă), Bacău (zona joasă), Botoşani, Galaţi, Neamţ (zona joasă), Vrancea (zona joasă), Iaşi, Vaslui, Brăila şi Buzău.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Vreme deosebit de caldă în aproape toată țara

Marți, vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie în cea mai mare parte a țării. Mai ales în zonele de deal şi de munte, vremea va fi caldă, iar cerul se va menține mai mult senin. Va fi ceață sau nebulozitate joasă, la începutul zilei local în centru, sud și sud-es, dar și izolat în rest. Noaptea va fi ceață în aproape toate zonele joase de relief.

Ceața va fi pe alocuri asociată cu chiciură, iar izolat va fi burniță și se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 17 grade. Cele mai scăzute valori vor fi în zonele cu ceață mai persistentă, iar cele minime între -5 și 6 grade.

De sâmbătă până luni, valorile de temperatură vor avea variații de la o zi la alta. În general se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima parte a intervalului, în mare parte a țării.