Patricia Ţig şi Irina Begu, calificate în optimile de finală de la Phillip Island Trophy

Patricia Ţig şi Irina Begu, calificate în optimile de finală de la Phillip Island Trophy Patricia Ţig; sursă foto: Arhiva EvZ

Jucătoarele românce Irina Begu şi Patricia Ţig se simt de minune pe suprafaţa hard de la Phillip Island Trophy.

Jucătoarele românce Irina Begu şi Patricia Ţig se simt de minune pe suprafaţa hard de la Phillip Island Trophy. Irina Begu s-a calificat în optimile de finală ale turneului din Australia, după ce s-a impus clar, în faţa tinerei rusoaice Anna Blinkova, cu scorul de 6 – 3, 6 – 2, iar Patricia Ţig nu a avut nici ea prea mult de tras în confruntarea cu britanica de 20 de ani, Francesca Jones (6 – 1,  6 – 4).

Clasată pe locul 74 WTA mondial, Irina Begu nu şi-a pierdut decât o singură dată seriviciul, chiar în startul partidei şi a izbutit, în schimb, să obţină patru break-uri. După ce în turul inaugural a avut nevoie de nu mai puţin de opt mingi de meci pentru a o răpune pe  Nadia Podoroska, bucureşteancă în vârstă de 30 de ani a pus, de această dată, punct disputei cu Blinkova în o oră şi doisprezece minute, la cea de-a treia oportunitate de victorie de care a beneficiat.

Patricia Ţig, revenire de formă în competiţia de la Antipozi

După ce a debutat cu stângul în 2021, fiind eliminată chiar din turul întâi la primele două competiţii la care a luat parte, Patricia Ţig arată o revenire de formă la Phillip Island Trophy. Jucătoarea de 26 de ani nu a avut emoţii în confruntarea din această dimineaţă, cu Jones.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă era cotată de casele de pariuri cu şansa a doua, sportiva căsătorită cu fostul component al echipei României din Cupa Davis, Răzvan Sabău, nu i-a dat nicio speranţă britanicei în setul întâi, încheiat cu un categoric 6 – 1 în favoarea româncei. Actul secund a fost unul mult mai strâns, dar experienţa lui Ţig a făcut din nou diferenţa (6 - 4).

În optimile competiţiei de la Antipozi, Irina Begu va da peste chinezoaica Qiang Wang, favorita numărul cinci, iar Patricia Ţig se va duela cu brazilianca Jil Belen Teichman, care a trecut, astăzi, fără probleme de Monica Niculescu (6 – 2, 6 – 2).