Rusia amenință UE că va rupe relațiile diplomatice. Acuzațiile sunt foarte grave

Rusia amenință UE că va rupe relațiile diplomatice. Acuzațiile sunt foarte grave

Rusia împotriva UE? Rusia amenință că va încheia relațiile diplomatice cu UE dacă sancțiunile economice propuse de aceasta se vor concretiza.

Rusia se întoarce împotriva UE? O nouă serie de declarații scandalizează scena globală.

Oficialii ruși nu sunt de acord cu sancțiunile pe care UE le pregătește. Totul a pornit de la condamnarea la închisoare a alui Aleksei Navalnîi.

„Rusia amenință UE că va rupe relațiile diplomatice în cazul în care instituțiile europene vor adopta sancțiuni economice drastice împotriva Moscovei”, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cazul în care vedem din nou că sunt impuse sancţiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, o vom face. Nu vrem să ne izolăm de viaţa internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!”, a declarat Lavrov.

Relaţiile între Rusia şi Occident se află sub noi presiuni după arestarea şi încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, voce critică la adresa Kremlinului, ceea ce a stârnit discuţii despre posibile noi sancţiuni.

Rusia se întoarce împotriva UE?

Relațiile diplomatice dintre Rusia și statele UE au devenit tot mai tensionate după arestarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a catalogat drept „isterie” reacția Occidentului. Face referire la arestarea și condamnarea lui Aleksei Navalnîi. El a susținut că aceasta depăşeşte orice limită şi relevă o atitudine părtinitoare. Lavrov spune că societății i se ascunde în mod intenționat faptul că legile privind protestele în Occident sunt chiar mai severe decât în Rusia.

„Isteria pe care am văzut-o în timpul procesului judiciar în cazul Navalnîi depăşeşte orice limită. Societăţii i se ascunde că în Occident legile privind manifestaţiile, mitingurile şi diverse proteste sunt mai severe decât cele din Rusia”, a declarat Serghei Lavrov.

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Putin, a fost condamnat, la trei ani şi jumătate de închisoare. În fapt, a fost comutată o sentinţă cu suspendare din 2014, care la vremea respectivă fusese calificată drept ”arbitrară” de către CEDO, arată B1.