Coșmar fără final pentru locuitorii din sectorul 1. Romprest sistează operațiunile de curățenie

Coșmar fără final pentru locuitorii din sectorul 1. Romprest sistează operațiunile de curățenie

Firma Romprest și Clotilde Armand se află în mijlocul unui scandal ce pare să nu aibă vreo finalitate fără ca litigiul să ajungă pe masa judecătorilor.

Coșmar fără final pentru locuitorii din sectorul 1. Romprest sistează operațiunile de curățenie.

Compania Romprest, firma de salubritate desemnată printr-un contract cu Primăria să mențină curățenia în sectorul 1 al Capitalei, a notificat Consiliul Local al Sectorului 1, Primăria Sectorului 1, Primăria Capitalei şi Prefectura Capitalei cu privire la intenţia de a sista serviciile prestate, începând cu data de 11 februarie, în urma refuzului autorităţii contractante de a-şi respecta angajamantele.

Romprest acuză tergiversarea adoptării unei hotărâri de consiliu local prin care să se implementeze soluţiile negociate de Comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară, pe o perioadă de şase luni, a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Romprest sistează operațiunile de curățenie de pe 11 februarie

Dacă până pe 11 februarie Consiliul Local al Sectorului 1 nu adoptă hotărârea cerută, Sectorul 1 riscă să intre într-o criză mai gravă decât cea din decembrie 2020, când "mulţi" de gunoaie zăceau pe străzi.

Romprest o acuză pe Clotilde Armand de abuz, după încheierea unui contrat, în luna decembrie, cu o altă firmă de salubritate, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi. Această înţelegere s-ar fi făcut cu încălcarea legii şi a prevederilor contractuale din Consiliul Local al Sectorului 1 şi Romprest.

Înregistrare șoc cu Armand Clotilde

O înregistrare de la una dintre „sedintele de lucru“ organizate de Clotilde Armand cu membrii USR si functionarii publici despre gunoi şi rezilierea contractului cu Romprest, a ieșit acum la iveală.

Jurnalistul Victor Ciutacu a prezentat în decembrie, în emisiunea Punctul Culminant de la România TV, o înregistrare audio cu primarul ales al Sectorului 1, şi membri ai USR. Dialogul este atât de sugestiv încât nu mai are nevoie de nici un fel de cometariu.

Dialog halucinant despre eliminarea societății de salubrizare: – Participant 1 – Durează, durează. – Participant 2 : Nu e bine nici foarte mult gunoi să lăsăm pe stradă! Necontrolat! – Clotilde Armand: De ce?

– Participant: Că e imaginea noastră! Aia e problema! – Clotilde Armand: Împingem către…

– Participant 3: Actul Adițional nr. 1 definește ce înseamnă depozit necontrolat, cum se tarifează și cum se plătește. Deci ele sunt toate reglementate în acest contract și în actele adiționale. Dacă nu ne vom uita puțin la ele …

– Clotilde Armand: Ok! Cine se ocupă de asta? Într-o săptămână să veniți cu o soluție [neinteligibil].. Participant: Dar încă o dată, nu se poate unilateral. Ele vor fi atacate dacă nu … – Clotilde Armand: Pai nu, dar trebuie să găsim în ce scrie acolo, lucrul unde de fapt e o lipsă […] Dar, până atunci, voi împingeți! Cu rea credință, nu mă interesează. – Participant: N-ați auzit asta!!