China testează o armă de mare calibru în Africa. Amenințare reală pentru teroriști

China testează o armă de mare calibru în Africa. Amenințare reală pentru teroriști

Nigeria folosește o armă puternică în lupta cu terorismul. Este vorba despre cel mai prețios tanc chinez al momentului.

China a oferit la export o armă care poate face diferența. Autoritățile din Nigeria folosesc o armă de calibru în lupta pe care o duc împotriva terorismului. Gruparea fundamentalistă Boko Haram creează mari probleme în această țară, din cauza deselor atentate și răpiri de persoane. Este principala țintă a oficialilor de la Abuja, care încearcă să țină piept fanaticilor.

În lupta dusă în partea de nord-est a țării, acolo unde operează gruparea Boko Haram a fost aruncată în luptă o armă grea. Este vorba despre cel mai avansat tanc, din punct de vedere tehnologic, fabricat de China. În Nigeria, această armă pusă la dispoziție de China a fost folosită deja în timpul unei operațiuni desfășurate contra teroriștilor fundamentaliști.

Au declanșat „Operațiunea Tura Takai Bango”.

Guvernul nigerian a anunțat că lansează o operațiune militară la scară largă împotriva militanților Boko Haram. Numele grupării înseamnă „educația occidentală este interzisă”, în limba locală hausa. Oficialii au lansat noi vehicule de luptă, inclusiv noile tancuri de luptă principale Norinco VT4 din nord-est, conform defence-blog.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul armatei din Nigeria a arătat o imagine a tancurilor în timpul unei noi ofensive împotriva militanților Boko Haram. Acțiunea a fost numită „Operațiunea Tura Takai Bango”.

China a pus pe tavă o armă importantă

VT4 este un tanc de luptă de generația a treia, dotat cu un pistol de 125 mm și un sistem de încărcare automată cu carusel dezvoltat de China North Industries Corporation (NORINCO). VT4 a mai fost prevăzut cu o mitralieră coaxială de 7,62 mm și mitraliera tip 88 de 12,7 mm, care este montată pe cupolă pentru utilizarea comandantului.

Apărută în anul 2009, în partea de nord-est a Nigeriei, gruparea Boko Haram a creat mari probleme în ultimii ani. Aproximativ 30.000 de persoane au murit din cauza terorisștilor și alte mii au fost răpite. Pentru a scăpa de violenții extremiști, două milioane de oameni au fost nevoiți să-și lase casele și să se multe în zone mai sigure ale țării.