Elena Ceaușescu a scris cu propria mânuță povestea tinereții ei. E uluitoare!

Elena Ceaușescu a scris cu propria mânuță povestea tinereții ei. E uluitoare!

După moartea cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu au apărut tot mai multe amănunte despre viața neștiută ale celor doi. Istoricii au găsit o autobiografie scrisă de Lenuța Petrescu.

Câte nu s-au spus și nu s-au scris despre Elena și Nicolae Ceaușescu! Totuși, cei care au studiat cu atenție biografiile celor doi au aflat informații neștiute, surprinzătoare și hilare. Elena Ceaușescu a scris cu propria mânuță autobiografia.

Elena Ceaușescu a scris cu propria mânuță povestea vieții ei

Până să devină Elena Ceaușescu, se numea Lenuța Petrescu, așa cum scrie în certificatul de naștere. În satul natal i se spunea „Lenuța lu’ Briceag”. Aceasta s-a născut pe 7 ianuarie 1916, în satul Petrești din Dâmbovița. Se spune că data din certificatul de naștere a fost ”mutată” în anul 1919 pentru ca Elena să nu fie mai în vârstă decât Nicolae Ceaușescu, născut în 1918.

„În comuna natală nu lăsase prea multe amprente. După Revoluţie, au ieşit la iveală, însă, câteva rumori locale care par să se potrivească perfect personalităţii pe care au cunoscut-o românii: era subţire şi înaltă şi, în sat, i se spunea «Păsărica». I se dusese numele aşa pentru că nu obişnuia să poarte chiloţi”, scrie capital.ro, citând surse istorice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elena Ceaușescu a venit la București pe când avea 17 ani. Aceasta a fost angajată ca muncitoare necalificată într-un laborator de pastile. Ulterior, aceasta s-a angajat ca „cusătoreasă începătoare” la fabrica „Lantex”. Istoricii au găsit o autobiografie a Elenei Ceaușescu, după ce devenise mamă de două ori (1948 Velentin, 1949 Zoia). Nici nu mai trebuie să întrebi câtă școală a făcut.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.