Kim începe marele Congres al Partidului. Noi puteri pentru sora dictatorului

Kim începe marele Congres al Partidului. Noi puteri pentru sora dictatorului

Se așteaptă ca Phenianul să organizeze începând de săptămâna aceasta un rar Congres al Partidului Muncitorilor, deja reprezentanții sosind în capitala Coreei de Nord.

Adunarea reprezentanților a fost raportată de către mass-media de stat, în condițiile în care cel de-al optulea congres al Partidului Muncitorilor a fost anunțat că va avea loc „la începutul lunii ianuarie”.

Toate privirile sunt îndreptate asupra a ceea ce va fi anunțat în cadrul Congresului partidului, deoarece se așteaptă ca Nordul să dezvăluie noul său plan de dezvoltare economică pentru următorii cinci ani și ar putea prezenta, de asemenea, noua sa linie politică în ceea ce privesc Statele Unite și Coreea de Sud, scrie agenția Yonhap.

Se urmărește, de asemenea, cu mare atenție o așteptată promovare a  lui  Kim Yo-jong,  puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong-un, către un post mai înalt în Partidul Muncitorilor, măsură care i-ar consolida poziția de numărul doi din țară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Congresul, care ar putea avea loc pe parcursul mai multor zile, va fi al doilea de acest fel găzduit de actualul lider care a preluat puterea la sfârșitul anului 2011, după moartea subită a tatălui său, Kim Jong-il.

În 2016, Nordul a organizat un Congres al partidului timp de patru zile pentru prima dată în 36 de ani și a anunțat un plan pe cinci ani pentru dezvoltarea economică a țării.

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a evocat anterior posibilitatea ca următorul congres să poată fi redus de la sesiunea din 2016, având în vedere campania antivirus în desfășurare în Coreea de Nord. Sud-coreenii au declarat că vor urmări cu mare atenție cel de-al optulea congres de la Phenian, inclusiv linia politică nord-coreeană legată de Statele Unite și Coreea de Sud.