SUA. Nurcile cu Covid-19 apar și în Oregon. Noi temeri cu privire la tulpini mutante

SUA. Nurcile cu Covid-19 apar și în Oregon. Noi temeri cu privire la tulpini mutante

Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a confirmat infectarea animalului care a scăpat dintr-o fermă aflată în carantină din luna noiembrie.

Într-un comunicat, Departamentul pentru Agricultură din Oregon a anunțat că o nurcă sălbatică a fost depistată pozitiv la Covid-19, în urma unui test efectuat de Laboratorul Național de Servicii Veterinare al USDA, confirmat la 22 decembrie, după ce nurca a fost capturată la 13 decembrie.

Aparent, nurca ar avea un „nivel scăzut” de coronavirus în organism. Nurca a scăpat dintr-o fermă furnizoare de blănuri din Oregon, care se afla în carantină de când zece mostre de nurcă au dat rezultate pozitive pentru coronavirus, la sfârșitul lunii noiembrie.

Împreună cu nurca, trei pisici și cinci oposum sălbatici au scăpat de asemenea de la ferma aflată în carantină, deși niciunul dintre celelalte animale nu a fost testat pozitiv pentru Covid-19, scrie Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cel mai scandalos este faptul că o nurcă infectată  poate scăpa chiar și dintr-o fermă aflată în carantină, punând astfel în pericol un număr incalculabil de animale sălbatice de  contacta coronavirus”, a declarat Lori Ann Burd, director al sănătății mediului la Center for Biological Diversity Centrul, pentru The Oregonian.

„Sper că acest caz de Covid-19 este limitat doar la nurca pe care au testat-o ​​în natură, știm că acest virus este foarte contagios și un caz se transformă rapid în mai multe”, a adăugat ea.

Burd a avertizat că nurca infectată ar putea „nu numai să răspândească virusul printre nurcile sălbatice, ci să „dea naștere la o tulpină virală mutantă care amenință să compromită vaccinurile noastre recent create”.