Sancțiuni mai aspre pentru încălcarea carantinei! Anunțul lui Raed Arafat

Sancțiuni mai aspre pentru încălcarea carantinei! Anunțul lui Raed Arafat

Raed Arafat a avut un discurs tranșant în privința celor care nu vor sau nu pot să poarte mască de protecție în timpul pandemiei.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), este de părere că persoanele care nu poartă mască au probleme serioase și nu-și pot îndeplini atribuțiile. El a făcut referire la cei care nu vor să folosească acest obiect sau sunt scutiți de medic, din cauza problemelor de sănătate. În această situație, spune Arafat, ar trebui ca aceste persoane să lucreze exclusiv de la domiciliu, pentru că riscul de-a transmite virusul este foarte ridicat.

„Trebuie să fie ceva serios”

„Noi avem și la purtarea centurii de siguranță și la mască, avem undeva că, dacă din motive medicale n-o poți purta, dar aici trebuie motive medicale reale, trebuie să fie ceva foarte serios, care după asta te întrebi dacă persoana respectivă mai poate să-și exercite funcțiile”,  a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, el a mai vorbit despre atitudinea pe care ar trebui să o aibă persoanele care folosesc mască, în momentul în care dau peste cineva care nu se poate conforma.

„Nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu”

„Orice persoană care se află în prejma unei persoane care nu vrea să poarte masca are dreptul să se ridice și să plece, pentru că poate consideră că viața îi e pusă în pericol, pentru că nu știm dacă persoana respectivă este infectată sau nu. În momentul în care n-ai posibilitatea să porți masca sau nu vrei, participi online, există tehnologie modernă, să nu fii fizic la fața locului”, a mai afirmat Arafat pentru sursa citată.

În timpul pandemiei, Arafat a vorbit în dese ocazii despre subiectul măștii de protecție. „La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol. Va conta foarte mult ce au auzit copiii în casă în ultimele 6 luni. De la părinții lui. Ce a auzit copilul de la anturajul lui”, afirma oficialul, în septembrie, după deschiderea școlilor.