Crima care a îngrozit Spania. Motivul pentru care un român de 21 de ani și-a ucis mama

Crima care a îngrozit Spania. Motivul pentru care un român de 21 de ani și-a ucis mama sursa foto: arhiva EvZ

Potrivit polițiștilor de la Guardia Civil, autorul este un tânăr, în vârstă de 21 de ani, care este acuzat că și-a ucis mama.

Din primele informații, între cei doi a existat o discuție aprinsă care a fost tranșată brutal, de către tânărul de 21 de ani. Acesta a pus mâna pe cuțit și fără să stea prea mult pe gânduri și-a înjunghiat mama.

Crima a avut loc în orașul Castellon, la fața locului ajungând foarte repede mai multe echipaje de poliție și de paramedici. Medicii au încercat să îi acorde femeii primul ajutor medical, dar eforturile depuse au fost în zadar, și asta pentru că leziunile suferite de femeie au fost incompatibile cu viața.

Tânărul de 21 de ani a fost escortat la sediul poliției, unde a declarat că s-a enervat brusc și că nu a mai știut ce face. Acum riscă peste 25 de ani de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prea multe crime comise de străini

Potrivit presei din Spania, în ultimele luni, pe teritoriul acestei țări au fost comise mai multe crime, autorii fiind cetățeni străini. Jurnaliștii de la Madrid acuză autoritățile că nu intervin pentru a pune capăt acestor fapte, care tind să capete proporțiile unui fenomen.

„În Spania, din cauza obsesiei de a fi „corect politic”, nu există statistici oficiale privind populația imigranților și criminalitatea, dar este posibil să se cunoască naționalitatea celor care comit infracțiuni. Infracțiunile comise de străini sunt de aproximativ 25%, adică nu un sfert din toate crimele comise în Spania”, se arată într-un articol publica de un ziar din Castellon.

„Cu alte cuvinte, imigranții străini nu sunt cei care comit majoritatea infracțiunilor în Spania, deși, dacă mergeți la procente, lucrurile se schimbă. În Spania există puțin peste 6.000.000 de imigranți, ceea ce reprezintă 13% din populația Spaniei. Prin urmare, în procent, aceștia comit de două ori mai multe infracțiuni „pe cap” decât spaniolii", a mai scris periodistadigital.com.

Ucis în închisoare

Un alt român a fost ucis, de data asta în închisoarea Brians 2, din Sant Esteve Sesrovires, lângă Barcelona. Potrivit polițiștilor care au intervenit în celula unde a avut loc crima, victima a fost lovită de 29 de ori, cu un cuțit, de către colegul de celulă, condamnat pentru crimă și tâlhărie.

Cetățeanul român era condamnat la 15 ani de închisoare, pentru exploatarea sexuală a unor minori. De altfel, mai spun polițiștii care au anchetat acest caz, crima a fost una premeditată, cu scop de răzbunare și pedepsire "exemplară" a bărbatului.