SUA sunt în criză, Mike Pompeo organizează un party cu 900 de persoane

SUA sunt în criză, Mike Pompeo organizează un party cu 900 de persoane Fostul secretar de stat american Mike Pompeo se va alătura Consiliului de Administrație al companiei Kyivstar. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mike Pompeo va organiza o petrecere la departamentul de Stat, în ciuda măsurilor anti-Covid impuse tuturor angajaţilor de la Washington, care prevăd evitarea tuturor adunărilor neesenţiale şi limitarea la întâlniri virtuale.

Mike Pompeo invită 900 de persoane la sărbătorirea Crăciunului: regulile anti-Covid care prevăd maxim 10 persoane, violate.

Regulile care nu par a fi aplicate de Pompeo, care pentru ultimul său Crăciun ca secretar de Stat, va găzdui împreună cu soţia, pe 15 decembrie, o petrecere la etajul VIII al Foggy Bottom, cum este numit la Washington edificiul care găzdueşte departamentul de Stat.

Recepţia, scrie Washington Post care a obţinut o copie a inivitaţiei de la unul dintre oaspeţi, are ca temă „diplomaţia acasă pentru vacanţa de Crăciun”, fiindcă cei invitaţi sunt familii de diplomaţi care lucrează în ţări unde nu-şi vor putea lua famiile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Petrecerea se va desfăşura în Benjamin Franklin Room, sala principală de recepţii a edificiului cu coloane corintiene şi candelabre şi în care anii trecuţi paricipau efectiv aproximativ 200 de persoane. „Sunt încântat”, este comentariul lui Ian Lipkin, director al Center for Infection and Immunity al Columbia University. „O recepţie cu circuit închis ca aceasta este periculoasă din mai multe puncte de vedere”, a adăugat el.

Petrecere cu promisiunea că se vor respecta regulile

Un purtător de cuvânt al departamentului de Stat a asigurat că „ne vom îngriji să asigurăm distanţarea socială, iar măştile vor fi obligatorii”, bineînţeles cu excepţia situaţiilor când sutele de persoane vor mânca şi vor bea. Findcă mai sunt şi oameni care se întreabă, bineînţeles, de ce la departamentul de Stat nu se aplică măsurile care interzic reuniuni mai mari de 10 persoane.

Acesta nu e unicul eveniment organizat de Pompeo care provoacă îngrijorări: a doua zi, pe 16 decembrie, este prevăzut salutul cu corpul diplomatic la Washington. Invitaţiile au plecat spre 180 de ambasadori care vor putea să fie însoţiţi, dar care se vor afla în situaţia dificilă de a cântări posibilitatea unei întâlniri cu secretarul de Stat dar şi pericolul participării la un eveniment cu risc Covid.

„Orice şef de misiune va putea decide dacă să participe sau nu şi dacă se vor putea simţi în largul lor”, se comunică de la deparamentul de Stat care subliniază că evenimentul va fi împărţit „în două recepţii diferite pentru a diminua numărul de persoane din sală”.

Familiilor diplomaţilor la Washigton şi în special copiilor, le este rezervat un al treilea eveniment organizat de departamentul de Stat, constând în turul Casei Albe şi apoi la Blair House, casa de oaspeţi unde preşedintele găzduieşte şefii de Stat.

Una peste alta, la departamentul de Stat, ca şi la Casa Albă, unde au fost organizate zeci de petreceri, inclusiv un bal, se pare că de acest Crăciun, cu tot Covidul care a făcut 270.000 de victime în SUA şi a contagiat mai mult de 13 milioane de persoane, lucrurile par a se desfăşura ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, scrie Il Mattino.