20 MINUTOS: Europa avertizează: companiile le pot refuza munca  celor care nu doresc să fie vaccinați

20 MINUTOS: Europa avertizează: companiile le pot refuza munca  celor care nu doresc să fie vaccinați

Președinta Comitetului Economic și Social European (CESE), Christa Schweng, spune că "evident, este posibil" ca întreprinderile să evite angajarea unui lucrător care nu vrea să se vaccineze împotriva COVID-19 .

„În calitate de angajator, pot decide cu cine semnez un contract", spune președinta acestui organ consultativ al Uniunii Europene, care poate face recomandări instituțiilor comunitare în numele angajatorilor, al lucrătorilor și al organizațiilor societății civile.

"Lucrătorul", spune d-na Schweng, "poate decide dacă vrea să lucreze (pentru companie) sau nu" în cazul în care i se cere să se vaccineze obligatoriu pentru a semna un contract, deși "ar trebui văzut dacă un angajator dorește doar persoane vaccinate în compania sa". "Nu știu ce vor face companiile", comentează ea.

În faţa campaniilor de vaccinare pe care guvernele europene încep să le prezinte, președinta CESE nu crede că injectarea trebuie să fie obligatorie, "deoarece un vaccin este un atac și fiecare trebuie să decidă individual dacă îl vrea sau nu pentru sine".

Ne puteți urmări și pe Google News

Și ea crede că primii care trebuie să îl primească sunt personalul din sănătate, "pentru că ei sunt cei care intră cel mai ușor în contact cu pacienții" și persoanele în vârstă care prezintă un risc mai mare de infectare.