Singurul om care n-a aflat de moartea lui Maradona: „Nu pot să-i spun”

Singurul om care n-a aflat de moartea lui Maradona: „Nu pot să-i spun”

Fostul antrenor al lui Diego Maradona, Carlos Bilardo, este unul dintre puținii oameni de pe această planetă care nu au aflat de moartea starului argentinian.

Moartea lui Diego Maradona este ţinută în secret față de fostulul său antrenor, acum în vârstă de 82 de ani. Carlos Bilardo suferă de tulburări neurologice, iar o astfel de veste, precum cea a morții fostului său elev, l-ar putea afecta destul de mult.

„Nu pot să-i spun că a murit Diego”, a explicat Jorge Bilardo, fratele fostului antrenor al echipei naționale a Argentinei.

Fostul selecţioner, locuieşte într-un apartament din Buenos Aires unde este îngrijit de infirmieri care nu-l lasă să se uite la televizor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Infirmiera ştia deja că dacă se întâmplă asta, trebuie să stingă televizorul. Aşa a făcut, spunându-i că au tăiat cablul”, a explicat Jorge Bilardo.

Cu Carlos Bilardo pe bancă și Diego Maradona în teren, echipa națională a Argentinei a câștigat titlul de campioană mondială la turneul final din Mexic, din 1986. Tot împreună, cei doi au ajuns să joace și finala Campionatului Mondial din 1990, pierdută de Argentina în fața Germaniei.

Bilardo s-a înțeles foarte bine cu Maradona, fiind ca un tată pentru acesta. De altfel, în mai multe interviuri, de-a lungul anilor, Carlos Bilardo a afirmat că Diego este „fiul pe care nu l-a avut”.

O moarte care a venit prea devreme

Diego Armando Maradona a murit, la vârsta de 60 de ani, în locuința în care se refăcea după operația pe creier, pe care a suferit-o în urmă cu câteva săptămâni. El a făcut stop cardiac și nu a mai reușit să-și revină.

În cariera sa, Diego Armando Maradona a evoluat pentru Argentinos Juniors, Boca Juniors, FC Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell’s Old Boys. „El pibe d’oro”, cum era supranumit, a strâns 91 de prezențe și a marcat 34 de goluri în naționala Argentinei, în perioada 1977-1994.

Ca antrenor, Maradona a pregătit Textil Mandiyu, Racing Club, naționala Argentinei, Al-Wasl, Fujairah, Dorados de Sinaloa și Gimnasia de la Plata.