News Alert. Carantină și în Capitală? Prefectul Traian Berbeceanu a făcut anunțul serii
- Antonia Hendrik
- 22 noiembrie 2020, 21:14
Bucureştiul a atins o incindenţă cumulată a infectărilor pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori. Dacă trece pragul de 6 la mie într-o localitate, autorităţile pot decide intrarea în carantină a respectivei localităţi.
În Capitală, cel puţin pentru moment, nu se pune problema intrării în carantină, a delcarat Traian Berbeceanu în această seară. Prefectul Capitalei a spus la Europa FM că în afară de incidenţa cumulată, mai sunt analizaţi şi alţi indicatori.
Duminică, Bucureştiul a atins o incidenţă cumulată a infectărilor cu noul tip de coronavirus de 6,13 la mia de locuitori (pe ultimele două săptămâni).
Totuşi, prefectul Traian Berbeceanu a declarat că autorităţile nu iau în calcul carantinarea Capitalei
Capitala a ajuns la o rată de infectare de 6,13 la mia de locuitori, în creştere faţă de sâmbătă, când rata era de 5,88. Numărul de infecţii creşte, în condiţiile în care s-au făcut mai puţine testări. Şase localităţi din zona Bucureştiului au intrat, între timp, în carantină.
„Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă! Considerăm că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente. Dacă le respectăm cu stricteţe, vom putea preveni răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, la Europa FM.
Dumincă, Capitala a înregistrat cele mai multe noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 1.222 de cazuri, cu 54 mai multe faţă de sâmbătă. o creştere cu 54 faţă de sâmbătă. „Incidenţa a sărit de şase, dar numărul celor depistaţi pozitiv e mai mic ca la alte raportări din zilele trecute şi nu ne îngrijorează. Într-adevăr, au fost teste mai puţine, dar, în afară de incidenţa cumulată, mai sunt analizaţi şi alţi indicatori”, a mai spus Berbeceanu.
Ce a spus preşedintele Iohannis despre carantinarea Capitalei
„Vedeți, carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate”, a răspuns Iohannis, întrebat fiind dacă Bucureştiul riscă să intre în carantină.
Şi continuă. „Avem deja de câteva săptămâni măsuri de carantinare luate și primele rezultate au început să apară. Acolo unde s-au luat măsuri de carantinare, creșterea aceea necontrolată de cazuri de pe o săptămână pe alta, în toate cazurile, a încetat, urmând să se mențină restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă, dar nu doar într-o zi, ci în mai multe zile consecutive, în așa fel încât să se poate considera că infecția nu se mai răspândește galopant. Este o măsură care și-a dovedit eficiența, însă problematică este nu măsura în sine, ci efectul economic, fiindcă restricționările respective au un efect economic negativ măsurabil. De aceea experții recomandă, după o analiză atentă, foarte amănunțită, unde se impune și unde nu se impune carantinarea”, a subliniat Klaus Iohannis.