O ploaie de un milion de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

O ploaie de un milion de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Chiar merită să te enervezi? Sigur că nu! Sfatul meu este să cauţi societatea prietenilor buni şi veseli aşa te vei simţi bine şi aşa poţi gestiona energia ta în sensul bun. 

 

18 noiembrie

 

Ne puteți urmări și pe Google News

 

O ploaie de un milion de ani. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 18 noiembrie s-au născut Carl Maria von Weber, Colin Campbell Mitchell, Alan Shepard, Kim Wilde, Mihai Pop, Corneliu Baba, Cornel Todea.

Nimic în “Kalendar” dacii se pregăteau de Anul Nou, iar în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Platon, Roman şi Zaheu.

O să vă spun, din nou, o poveste. De fiecare dată, în fiecare an, de 18 noiembrie o să vă spun această poveste. Este istoria ultimului mare războinic scoţian. Am auzit-o, în Scoţia, de la fiul celui în cauză şi de la un duşman care-l admiră, în Aden, Yemen, de la yemenitul Jamal.

Este vorba despre locotenent-colonelul Colin Campbell Mitchell, născut în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, un Scorpion adevărat!

Un scoţian din clanul Campbell! Îmi place Scoţia, îmi plac scoţienii. Acolo m-am simţit ca acasă. Sau poate chiar mai bine... scoţienii nu se joacă cu cuvinte ca onoare, curaj, patriotism. Şi au în ei puterea muntelui, cum am mai văzut în Tibet. O îndârjire şi o mândrie bune de exemplu! Mai beau ei, cum să nu, că este frig şi ceaţă... dar zgârciţi nu sunt, sunt doar foarte săraci!

Ei bine, în luna iulie a anului 1967 lt-col Mitchell era la comanda primului batalion din celebrul regiment "The Argyll and Sutherland Highlanders". Veteran al celui de al Doilea Război Mondial, fusese rănit la Monte Casino, luptase în Coreea, Borneo, Palestina... peste tot unde a fost un război.