Mirel Curea: Petre Barbu de la Libertatea, un jurnalist care nu știe de ce și unde se trezește dimineața

Mirel Curea: Petre Barbu de la Libertatea, un jurnalist care nu știe de ce și unde se trezește dimineața

Jurnalistul Petre Barbu de la Libertatea l-a acuzat pe Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii România9 de la TVR, că a ajuns să-l tutiască pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Atacul a fost total gratuit, deoarece Ionuț Cristache s-a adresat cu expresia „voi pesediștii”, imaginând o adresare către pesediști a președintelui Iohannis, nicidecum să-l tutuiască pe Marcel Ciolacu.

În acest context, jurnalistul Mirel Curea, prim redactor șef adjunct la Evenimentul zilei, a descris personajul și performanțele jurnalistice ale lui Petre Barbu.

„Ionuț Cristache este afectat de faptul că Petre Barbu a mâncat rahat pe seama lui, în Libertatea. Clar, Ionuț nu-l cunoaște pe Petre Barbu! Dacă l-ar fi cunoscut, nu s-ar fi supărat, ba chiar s-ar fi dus pe la el, cu trei garoafe și un borcan de compot, așa cum se merge pe la o rudă internată într-un spital.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum să te superi pe Petre Barbu, Ionuț? Te-ai uitat vreodată bine la mecla lui, la expresia de struț bătrân și miop pe care o are? L-ai auzit vreodată vorbind? El nu vorbește, el declamă, o face cu voce și pe ton de Iohannis care l-ar imită pe Calboreanu după un AVC.

Ai citit cum scrie? Scrie ca unul care nu a trăit nimic, niciodată, dar este căznit de un destin nemilos să scrie...să scrie...să scrie. Nu mă crezi? Ia, colea, o mostră! Astfel, încep toate textele lui. Când mi se pare că viața este prea frumoasă, caut repede câte un text de-al lui Petre Barbu Deci, atenție:

„Deschizi ochii în lumina cenușie din fereastră. Unde te eşti? În patul tău, în casa ta. De ce te-ai trezit? Pentru că s-a luminat. În ce zi suntem?... Hei, ziua, care-i ziua? Marţi? Miercuri? Duminică? Taci! Calm! Lumina n-a pătruns încă în mintea ta. Cauţi ziua şi căutarea te înspăimântă. Niciodată n-ai uitat ziua în care te trezeşti. Îţi aminteşti, în sfârşit, dar amintirea te doare. Totuşi, care-i numele tău?”

Nu, Ionut, textul nu descrie un debut de Alzheimer! Descrie o zi din viața unuia care nu are ce face cu viața lui, nu știe nici măcar ce caută în ea, adică a unui Petre Barbu văzut de Petre Barbu”, a scris jurnalistul Mirel Curea pe pagina sa de Facebook.