Ce pățește acum Macron. „Victorie pentru Mahomed, victorie pentru Islam şi moarte Franței”

Ce pățește acum Macron. „Victorie pentru Mahomed, victorie pentru Islam şi moarte Franței”

Zeci de mici site-uri de internet franceze au fost afectate de un val de piratări informatice în urma cărora au afişat mesaje de propagandă islamistă.

Dispozitivul naţional de asistenţă pentru victimele atacurilor cibernetice a lansat o alertă duminică pe Twitter, indicând că un „val de atacuri cibernetice” vizează „numeroase site-uri franceze”.

Pe pagina de primire ale unor site-uri ale asociaţiilor de pensionari, magazinelor sau unor primării mici au fost afișate mesaje precum „ Victorie pentru Mahomed, victorie pentru Islam şi moarte Franţei".

Dar şi un montaj în care chipul preşedintelui Emmanuel Macron este modificat pentru a semăna cu cel al unui porc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte site-uri afişau cu litere verzi alt mesaj:„Operaţiune lansată de hackeri musulmani împotriva Franţei pentru că l-a insultat pe profetul Mahomed şi a profanat public Islamul”.

„Traficul a explodat duminică seară pe platforma noastră (cybermalveillance.gouv.fr) care le dă sfaturi victimelor acestui tip de acţiuni”, a declarat luni pentru AFP directorul său general Jerome Notin, scrie Agerpres.

„Mai multe site-uri de internet, poate o sută, au fost afectate”, a estimat Gerome Billois, specialist în securitate cibernetică al cabinetului Wavestone.

„Sunt ţintite pe un mesaj politic clar”, a spus Billois, precizând că un val de atacuri similare a afectat peste 1.000 de site-uri franceze după atentatele teroriste din ianuarie 2015.