Noul Bauhaus și Pactul verde pentru Europa. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Noul Bauhaus și Pactul verde pentru Europa. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 Mici ambiţii personale, mai curînd nişte achiziţii, dar care te obsedau, pot fi satisfacute astăzi spre mulţumirea ta. Evită polemicile şi așa activitatea ta poate fi aducătoare de mulţumire.

 

23 octombrie

Noul Bauhaus și Pactul verde pentru Europa. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 23 octombrie s-au născut Pelé, Michael Crichton, Pierre Larousse, Ioan Alexandrescu, Nicolae Minovici, Bucur Mitrea.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iacob, ruda Domnului, Ignatie, Patriarhul Constantinopolului şi Petroniu. Nimic în “Kalendar”.

În dimineaţa acestei zile  Soarele intră în Zodia Scorpionului, plecând, în mod convenţional, din cea a Balanţei.

Se schimbă zodia, se schimbă vremea și vremurile, iar neașteptate sunt cotiturile sorții. Mari evenimente ne așteaptă, ca într-o junglă plină de fiare de temut, nemaivăzute, în calea drumețului.

"Evenimentul Zilei" din 23 octombrie 1956 a fost începutul Revoluţiei de la Budapesta. Demonstranţii cereau retragerea trupelor sovietice şi independenţa Ungariei.

Ai mei s-au strâns, atunci, în anul 1956, în jurul radioului cu lămpi, o cutie de lemn scump, cu un cadran rotund și butoane tot din lemn, cred că era un ”Philips”, ascultam noaptea VOA, pe 24 de metri, unde scurte, acolo nu prea era bruiaj, iar bunicul meu, dom’ Pascale Americanul îşi freca mâinile de bucurie: „...tataie, au început! În două săptămâni americanii sunt la Bucureşti!” Săracul bunic, i-a aşteptat o viaţă pe americani şi a murit de frig şi lipsuri în iarna lui 1986! Bun, au venit americanii și ce au făcut? Bună întrebare!