Franța. Poliția aruncă plasa pe asociațiile și structurile islamiste

Franța. Poliția aruncă plasa pe asociațiile și structurile islamiste

Zeci de operațiuni de poliție sunt în desfășurare împotriva unor persoane suspectate de islamism radical, a anunțat luni ministrul de Interne Gérald Darmanin.

De la asasinarea, vineri,  a profesorului Samuel Paty la Conflans-Sainte-Honorine, au fost deschise peste 80 de investigații pentru ură online și au avut loc arestări, a adăugat  Gérald Darmanin, care a spus că dorește să dizolve mai multe asociații, inclusiv Colectivul împotriva islamofobiei din Franța (CCIF), scrie 20 Minutes.

Aceste operaţiuni polițienești, decise în urma Consiliului de apărare ţinut duminică, au început luni dimineaţă şi vor continua în zilele următoare.

Gérald Darmanin a ținut să precizeze că operațiunile poliției nu vizează persoane „în legătură neapărat cu ancheta” legată de asasinarea lașă a profesorului Samuel Paty, ci „vrem, evident, să trimitem un mesaj, cel pe care președintele Republicii l-a trimis Consiliului Apărării: nici un minut de răgaz pentru dușmanii Republicii”, scrie Rfi.

Ne puteți urmări și pe Google News

ONG-uri salafiste

Potrivit ministrului francez de Interne, „51 de structuri asociative vor fi vizitate în cursul săptămânii de serviciile de stat, iar mai multe dintre ele, la propunerea mea, vor fi dizolvate de Consiliul de ministri”.

CCIF este „în mod clar implicat” şi „anumite elemente ne permit să considerăm că este un inamic al Republicii”, a adăugat Darmanin.

CCIF „primeşte ajutoare de stat, deduceri fiscale şi denunţă islamofobia de stat”', a mai el.

ONG-ul Baraka City, fondat de musulmani cu profil salafist, al cărui preşedinte Driss Yemmou a fost plasat joi sub control judiciar în cadrul unei anchete pentru hărţuire pe reţelele sociale, a fost și el citat de Darmanin.

Contul de Facebook al ONG-ului este urmărit de peste 715.000 de persoane.