Polițistul inculpat în cazul George Floyd, eliberat. Lovitură pentru Black Lives Matter

Polițistul inculpat în cazul George Floyd, eliberat. Lovitură pentru Black Lives Matter

Presupusul responsabil de decesul afro-americanului George Floyd a fost pus în libertate, contra unei cauțiuni de un milion de dolari.

Polițistul Derek Chauvin, principalul inculpat în moartea afo-americanului George Floyd, a fost eliberat, miercuri, după plata unei cauțiuni de un milion de dolari, în așteptarea procesului, potrivit documentelor judiciare, scrie AFP.

Agentul de poliție, în vârstă de 44 de ani („agentul de poliție alb”, după cum precizează, „corecte politic”, agențiile de presă)  urmează să fie judecat în martie împreună cu trei dintre foștii săi colegi, acuzați de complicitate la drama care a declanșat cea mai mare mobilizare antirasistă din Statele Unite de la mișcarea pentru drepturile civile din anii 1960.

Arestarea sa, patru zile mai târziu după moartea lui Floyd, a contribuit la revenirea calmului în marele oraș din nordul Statelor Unite, zguduit de câteva nopți de revolte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Derek Chauvin fusese de atunci ținut într-o închisoare de înaltă securitate din Minnesota, pe care a părăsit-o doar pentru a se prezenta în fața unui judecător, la 11 septembrie.

El s-a prezentat alături de ceilalți co-inculpați, Alexander Kueng, Thomas Lane și Tou Thao, care au fost eliberați pe cauțiune de câteva săptămâni.

Cei patru polițiști au solicitat renunțarea la acuzațiile ce li se aduc, susținând că au folosit forța rezonabil în fața unui bărbat care se opunea arestării. George Floyd „ a murit probabil din cauza unei supradoze de fentanil”, a declarat avocatul lui Derek Chauvin, potrivit documentelor judiciare.