Bazele secrete subterane nu sunt o teorie a conspirației. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Bazele secrete subterane nu sunt o teorie a conspirației. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Tenacitatea şi răbdarea aduc succes. Dar, ai nevoie de sprijin. Nu ai linişte şi nu te poţi relaxa pentru că eşti în urmă cu multe treburi. Cere ajutor!

6 octombrie

 

Bazele secrete subterane nu sunt o teorie a conspirației. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 6 octombrie s-au născut Thor Heyerdahl, Le Corbusier, Carole Lombard, Petre Ţuţea, Mihai Drăgănescu, Vasilica Tastaman, Alexandru Cazaban, Ion Pas, Ion Sălişteanu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sf. Ap. Toma şi Erotiid. Nimic în "Kalendar"!

Pare o zi lipsită de importanţă, din punct de vedere religios, dar nu este chiar aşa, pe 6 octombrie îl pomenim pe Sf. Apostol Toma. Din punctul meu de vedere cel mai interesant dintre cei doisprezece ucenici aleşi. Raţionalul Toma, care aplica logica lui Aristotel, este prototipul omului de ştiinţă, cel căruia trebuia să i se spună, să i se demonstreze şi să i se arate, ca să înţeleagă. Că acest lucru i-a fost plăcut Domnului, nu mai este nicio îndoială, doar bunul Iisus se oboseşte să-i demonstreze, să-i arate, să-l călăuzească, pe curiosul ucenic. Pentru că despre asta era vorba, curiozitate şi dorinţa de a ştii, nu despre necredinţă, cum au spus unii nefericiți, mai târziu.

"Toma Necredinciosul"??? - hai să fim serioşi, Toma a lăsat totul şi a urmat pe Iisus, credinţa lui era mare şi vie, dar mereu Îl întreba, de ce este aşa, de ce aia, de ce cealaltă... Iar Iisus zâmbea cu înţelegere şi îi explica, pe cât putea Toma să înţeleagă!

"Crede şi nu cerceta" nu este din Învăţătura lui Iisus! Şi, în general, din nicio învăţătură, religioasă, ştiinţifică, sau magică!

Să nu cercetezi, să nu ştii... ce bine şi comod este pentru cei care vor să te exploateze, să se folosescă de tine!