Care este scopul violențelor din marile orașe americane

Care este scopul violențelor din marile orașe americane

Metropolele americane sunt prinse de violența revoluționară a stângii. Rezultatele? Sute de oameni ai legii răniți, vandalism greu de imaginat, zeci de oameni uciși și pagube de miliarde de dolari.

La ora când pandemia Covid-19 lovește la vârf America – inclusiv pe președintele Donald Trump, o analiză National Review încearcă să aducă la lumină evenimentele violente din această vară, după reținerea și moartea afro-americanului George Floyd,  aflat în custodia poliției din Minneapolis, la 25 mai.

„Cu toate acestea, trei luni mai târziu, puțini dintre cei care încercau să incendieze o secție de poliție din Portland – cu poliția baricadată în interior – sau să jefuiască buticurile de lux din Magnificent Mile din Chicago ori chiar bătând la întâmplare trecători nevinovați, par a mai fi motivați de moartea lui Floyd”, se arată în respectiva analiză, scrie Tribuna Românească.

„Apologeții susțin că furia puternică din iunie, iulie și august a fost dividentul fricii colective de șase luni cu privire la pandemia COVID-19 care la acest moment a ucis aproape 180.000 de americani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Carantina națională fără precedent și recesiunea bruscă, auto-generată a unei economii în plină expansiune, au adăugat cu siguranță tensiuni”.

Astfel, milioane de tineri au fost nevoiți să rămână în apartamentele și subsolurile lor.

Deseori șomeri, fără școală și îngrijorați de perspectivele lor privind cariera. Mulți dintre ei au vrut pur și simplu să-și verse furia asupra lumii și a aproape tot ce se află în ea.

O parte din mass-media americană a romantizat tulburările „verii iubirii” și a minimizat acțiunile violente.

În timp ce ziarele au publicat eseuri foto bizare cu elementele de vestimentație de la proteste – umbrele, suflante de frunze, scuturi de lemn, armuri și căști de biciclete colorate.

„Mulți dintre cei aflați pe străzi păreau la fel de interesați să-și facă selfiuri ca și să spargă geamuri.