Germania se întoarce în întuneric! Pe migranți „îi putem împușca sau gaza”

Germania se întoarce în întuneric! Pe migranți „îi putem împușca sau gaza”

O echipă de televiziune germană a înregistrat, în februarie, declarațiile fostului purtător de cuvânt al partidului Alternativa pentru Germania (AfD)

Acesta a propus, nici mai mult nici mai puțin, decât „împușcarea” sau „gazarea” refugiaților. Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a anunțat, luni, demiterea unui cadru al său, un fost purtător de cuvânt la Bundestag.

Biroul executiv al Alternativei pentru Germania în camera inferioară a Parlamentului german a decis, luni, cu unanimitate, demiterea lui Christian Luth.

Versiunea online a ziarului Zeit  din Germania  susținea că Lüth a vorbit despre „împușcarea” și „gazarea” migranților în februarie anul trecut, în timp ce se întâlnea cu o femeie influencer într-un bar din Berlin. Comentariile au fost e difuzate într-un documentar tv de către gigantul media german ProSieben.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Comentariile atribuite lui Christian Lüth sunt total inacceptabile și incompatibile cu obiectivele și politicile ale AfD”, a declarat co-liderul grupului parlamentar al AfD, Alexander Gauland, scrie Deutsche Welle.

În timpul conversației, Christian Lüth a susținut „sosirea și mai multor refugiați”, pentru că, potrivit acestuia, „cu cât situația din Germania este mai gravă, cu atât este mai bună pentru AfD”.

Christian Lüth a adăugat, în cadrul acestei conversații înregistrată de ProSieben: „Putem apoi să-i împușcăm pe toți. Nu este nici o problemă. Sau să-i gazăm, cum doriți, nu-mi pasă”.

Emisiunea, difuzată luni, nu citează numele lui Christian Lüth, dar mai multe media l-au recunoscut și AfD însăși a decis să-l sancționeze.

Christian Lüth, în vârstă de 44 de ani, fusese deja suspendat în aprilie de către partid după ce a revendicat originile „ariene” și s-a definit drept „fascist”. Lucrase pentru AfD din 2013 și ocupase funcția de purtător de cuvânt al grupului parlamentar de când partidul a intrat în camera națională a deputaților în 2017.

Aceast scandal intervine într-un moment în care AfD, principalul partid de opoziție din camera deputaților germani, a fost zdruncinat de luni de zile de rivalități și reglări de conturi între aripa sa mai moderată și aripa sa radicală, aproapiată de mișcările neonaziste.

Acesta din urmă, care exercită o influență tot mai mare, militează în special pentru sfârșitul culturii pocăinței față de crimele comise de regimul nazist între 1933 și 1945.

Poliția a decis recent să o plaseze sub supraveghere din cauza amenințării care o poate constitui pentru statul democrat german.