Război în Marea Neagră! Schimb de focuri cu nave din Siria și Turcia. Sunt deja răniți

Război în Marea Neagră! Schimb de focuri cu nave din Siria și Turcia. Sunt deja răniți

Confruntările dintre polițiștii de la Garda de Coastă și contrabandiști au luat o turnură sângeroasă, noaptea trecută.

Polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă au reușit să lovească puternic în piața neagră a țigărilor după ce, numai în ultimele zile, au stricat afacerile unor contrabandiști care aduceau cu navele, pe Marea Negară, marfa în țară, pentru a fi vândută ilegal prin portul Constanța.

Afacerea cu țigări de contrabandă, prin portul Constanța, este atât de bănoasă încât așa zișii importatori și membrii ai rețelelor pe care le conduc nu au frică de autorități, fie vameși, fie polițiști. Nu sunt excluse cazurile în care din aceste rețele fac parte chiar și reprezentanți ai organelor de control, precum în dosarul contrabandei cu țigări, de la începutul lunii septembrie, când polițiștii Gărzii de Coastă au făcut o captură uriașă de țigări, în valoare de peste un milion de euro, ascunse după niște scaune provenite din Dubai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dosarul de contrabandă, coordonat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, se anunță de răsunet, pe lângă „importatorul român de scaune”, fiind vizați și mai mulți vameși din portul Constanța Sud Agigea, care „dăduseră liber„ mărfii din import. A fost un caz 100% al polițiștilor de la Garda de Coastă, instrumentat doar de ei, fără a mai informa alte autorități portuare, dar, evident, cu colaborarea unui procuror de la Parchetul Curții de Apel Constanța.

Pentru Garda de Coastă, cazurile de muncă „pur polițienească” sunt total diferite față de poliția de pe „uscat”. Urmăririle au loc atât pe apă, cu ambarcațiunile rapide ale Gărzii de Coastă, cât și în porturi, în dana unde acostează vaporul suspectat, chiar pe navă, pentru  efectuarea perchezițiilor, găsirea și confiscarea mărfii de contrabandă. Pentru prinderea contrabandiștilor, polițiștii de frontieră  ai Gărzii de Coastă au fost nevoiți, nu de puține ori, să folosească armamentul din dotare.

Ultimul exemplu, în care, în portul Constanța Sud Agigea, au răsunat focuri de armă este chiar de sâmbătă noaptea. Poliţiştii Gărzii de Coastă au capturat cinci marinari sirieni, pe care i-au surprins cu țigările de contrabandă în brațe. ”În dreptul unei nave sub pavilion Panama, polițiștii de frontieră au depistat cinci  persoane care au descărcat 6 baxuri de țigări netimbrate. Întrucât acestea nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă, au fost  executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical”.