Clanurile interlope au ajuns puternice pentru că au fost lăsate! Băsescu îl face praf pe șeful Poliției Române

Clanurile interlope au ajuns puternice pentru că au fost lăsate! Băsescu îl face praf pe șeful Poliției Române

Fostul șef de stat a fost invitatul lu Dan Marinescu, la emisiunea de pe EvZ.TV, ”Întrebări esențiale”, unde a discutat despre clanurile interlope care fac legea în București.

Băsescu candidează din partea PMP pentru funcția de primar general al Bucureștiului și a explicat de ce clanurile interlope au prins putere, și au profitat de instituțiile de forță ale statului care sunt slabe. ”Suntem într-o perioadă care ne-a prins nepregătiți. Pandemia a adus clanurile acasă. În timpul mandatelor mele, deși clanurile operau afară, își lua seva din țară. Însă au fost ținute cu botul pe labe, pentru că au fost două instrumente foarte eficiente, Serviciul Secret al Ministerului de Interne (SIPI) și SRI, care au avut sarcini să țină sub control clanurile de crimă organizată și transfrontaliere. Din păcate, în mod inexplicabil, într-un moment în care clanurile se retrăgeau spre casă, a fost desființat SIPI, care avea cea mai mare greutate de a se infiltra în clanurile de crimă organizată și SRI s-a retras ca urmare a deciziei Curții Constituționale. După părerea mea, SRI a interpretat eronat decizia Curții Constituționale, care spunea să nu facă dosare penale, nu să nu ofere informații”, a spus Băsescu.

Situația a degenerat după ce, mai spune Băsescu, celebrele protocoale dintre instituțiile de forță au fost denunțate, rând pe rând, de către acestea, astfel încât procurorii antimafia nu au mai avut acces la informații serioase, legate de activitatea clanurilor interlope. ”Am scos din joc principalele instrumente de punere sub control ale acestor clanuri și am făcut ca instituțiile statului să nu mai poată preveni și când e vorba să facem prevenție, nu mai putem face așa ceva, ci merge șeful Poliției Române să negocieze cu clanurilor. Pe vremea lui Codruț Olaru (fost procuror șef DIICOT), vedeai polițiștii că dau cu berbecele în ușile interlopilor, și asta pentru că, la vremea aceea, DIICOT primea informații de la SRI și SIPII, și procurorii acționau fără eroare, înainte de a face unele lucruri care nu ne plac”, a mai precizat candidatul PMP.

Poliția Română a fost umilită

Ne puteți urmări și pe Google News

Traian Băsescu a spus că întâlnirea pe care șeful Poliției Române a avut-o cu unul dintre liderii clanului Duduianu, este de neiertat, iar asta dus la umilirea tuturor polițiștilor. ”Lipsind Poliția Română de capacitatea de a culege informații am ajuns unde am ajuns și vom ajunge și mai rău. Categoric, șefii Poliției au umilit Poliția, nu aveau ce căuta acolo. Ce să îi mai ceri polițistului operativ din stradă, când ditamai șeful poliției merge la negociere cu clanurile interlope, el ce să mai facă, pe el nici nu îl ia în seamă interlopul pentru negociere, poate ia și bătaie. Egalul șefului Poliției României este șeful de clan”, a mai adăugat fostul președinte al României.