Românii care au speriat Italia! Pompierii au folosit furtunul cu apă ca să-i dezarmeze!

Românii care au speriat Italia! Pompierii au folosit furtunul cu apă ca să-i dezarmeze!

Doi români au fost reținuți la Sestri Ponente, în Italia, după ce au atacat polițiștii care i-au prins în flagrant delict în timp ce încercau să jefuiască un magazin.

Aseară, mai multe mașini ale poliţiei au intervenit în via Vigna în Sestri Ponente în urma  alertei din partea unui cetățean, care văzuse doi indivizi cu un coportament suspect vorbind cu voce joasă escaladând peretele unei clădirii cu ajutorul unui scară pe care o aveau în remorcă.

Polițiștii au mers în căutarea celor doi, găsindu-i în interiorul unei unități comerciale situate dincolo de zidul indicat. De la vitrina magazinului, în ciuda întunericului, operatorii de polizie l-au văzut pe unul dintre cei doi bărbați ținând un câine cu intenția să nu latre și pe celălalt întins pe pământ.

La somaţia agenților de a ieși, bărbatul de 45 de ani a început să-i jignească și să-i amenințe cu moartea. Apoi a luat două cuțite mari de măcelar din spatele tejghelei frigorifice ale magazinului, şi a continuat să amenințe. Mai mult, a luat şi un ciocan de zidărie cu care a deteriorat parțial ușa magazinului în fața căruia se aflau agenții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii  au fost „răcoriţi“ de pompieri

După aproximativ o oră de încercări nereușite de a-l convinge pe bărbat să se calmeze, polițiștii au intrat în incinta respectivă cu ajutorul pompierilor, care au folosit furtunul cu apă pentru a-l obliga pe bărbatul de 45 de ani să-și arunce armele pe pământ.  Apoi a fost mobilizat în ciuda rezistenței care a provocat rănirea a doi polițiști (prognostic de 10 și 3 zile pentru traume la nivelul membrelor).

De asemenea, românul de 32 de ani nu a cooperat și a încercat să se smulgă violent din mâna agenților. Iar cel de 45 de ani a fost arestat  și totodată acuzat de amenințări, ultraj și vătămări corporale agravate.

Tânărul de 32 de ani, tot român, a fost denunțat pentru că s-a opus unui oficial public. Magazinul s-a dovedit că aparține partenerului arestat, cel de 45 de ani. Între ei există litigii și dispute în curs, informează ligurianotizie.