Trump, trădat de serviciile secrete? Dacă a fost momeală, a muşcat-o cu poftă!

Trump, trădat de serviciile secrete? Dacă a fost momeală, a muşcat-o cu poftă!

Bob Woodward, celebrul jurnalist care a câştigat Premiul Pulitzer pentru acoperirea scandalului Watergate, pregăteşte o carte cu dezvăluiri senzaţionale despre preşedintele Donald Trump.

În volumul „Rage”, Bob Woodward scrie inclusiv despre tehnologiile militare pe care le-ar avea în acest moment doar Statele Unite ale Americii.

Cu privire la acest subiect, Trump a confirmat şi s-a lăudat că SUA are sisteme de arme despre care „nimeni nu știe”.

Comentariile liderului de la Casa Albă au venit joi în timpul unei conferințe de presă, în timp ce se pregătea să plece pentru un miting în Michigan.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Există sisteme despre care nimeni nu știe, inclusiv voi. Şi avem unele sisteme despre care nimeni nu știe. Sincer, este mai bine să o țin așa”, a spus Trump, citat de CNN.

„Am construit un sistem nuclear - un sistem de arme pe care nimeni nu l-a mai avut vreodată în această țară.

Avem lucruri despre care nici măcar nu ați văzut sau auzit. Avem lucruri despre care [Vladimir] Putin și Xi [Jinping] nu au mai auzit până acum.

Nu este nimeni (n.r. care să le aibă). Ceea ce avem este incredibil”, i-ar mai fi spus liderul SUA autorului care a câştigat Premiul Pulitzer şi pentru acoperirea atentatelor de la 11 septembrie 2001.

Woodward a citat apoi surse anonime care au confirmat existența acestui sistem de arme, dar fără a furniza detalii suplimentare.

Aşa cum au aflat jurnaliştii de la The Washington Post, sursele respective nu au fost deloc surprinse de ultimele dezvăluiri lansate de Trump.

În volumul citat, preşedintele american ar mai fi spus că CIA „habar n-are” cum să facă față Coreei de Nord când a fost vorba despre predarea armelor nucleare.

De asemenea, el și-a apărat corespondența cu liderul țării Kim Jong-un, pe care criticii săi au asemănat-o cu o relație amicală.

„M-am întâlnit. Big f--king deal”, i-a spus Trump lui Woodward despre întâlnirea cu dictatorul de la Phenian: „Mi-a luat două zile. M-am întâlnit. Nu am renunțat la nimic.”

Președintele a dezvăluit, de asemenea, că a considerat negocierea cu liderii nord-coreeni și armele lor nucleare ca pe nişte mărfuri imobiliare:

„Ştii, este ca și cum cineva care este îndrăgostit de o casă, pur și simplu nu o poate vinde.”

Candidatul la președinția SUA, Joe Biden, l-a criticat pe Trump pentru că nu are „nicio concepție” despre securitatea națională şi pentru că i-a divulgat lui Woodward informații despre armele nucleare secrete.

„Vă întrebați de ce oamenii din comunitatea de informații s-au întrebat de la bun început dacă pot împărtăși date cu el?

Pentru că nu au încredere în el. Nu au încredere în ceea ce va spune sau va face, a declarat Biden pentru Jake Tapper de la CNN.

„Se pare că nu are nicio concepție despre ceea ce constituie securitatea națională, nici o concepție despre altceva decât, ce poate face pentru a se promova pe sine”, continuat contracanditatul lui Trump.

Pentru cei interesaţi să cumpere „Rage” trebuie subliniat că volumul prezintă relatări despre comportamentul, gândurile și acțiunile președintelui privind securitatea națională pe fondul pandemiei, al prăbușirii economice și al protestelor legate de Black Lives Matter.

De asemenea, cartea a inclus o admisiune incriminatoare, conform căreia Trump ar fi „minimizat” noul coronavirus, despre care „știa că este mortal”, în ciuda faptului că a susținut că este sub control.

„Am vrut să-l reduc mereu (n.r. pericolul pe care îl presupune Covid-19)”, i-a spus Trump lui Woodward la 9 martie, la câteva zile după ce a declarat stare de urgență națională.

„Încă îmi place să fac asta, pentru că nu vreau să creez panică.” Trump i-a spus autorului că virusul a fost o „chestie mortală” în timpul unui interviu din 7 februarie, înainte de a asigura publicul că este „sub control” și „va dispărea”.

În cadrul unei conferințe de presă de miercuri, secretarul de presă Kayleigh McEnany a respins afirmațiile și a insistat că Trump „nu a mințit niciodată publicul american cu privire la COVID”.

Editorul lui Woodward, Simon & Schuster, a descris „Rage” ca o privire „volatilă și vie” asupra „tulburărilor, contradicțiilor și riscurilor” administrației Trump.

Ultimul proiect editorial al lui Woodward este destinat să ofere cititorilor o privire explozivă asupra Casei Albe.

sursa: The Sun