Anunțul momentului în România. Se prelungește starea de alertă?!

Anunțul momentului în România. Se prelungește starea de alertă?!

Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi la Pitești că va propune prelungirea stării de alertă, în contextul evoluţiei actuale a pandemiei.

 

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Nelu Tătaru a precizat că propunerea va fi de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile.

Guvernul a aprobat pe 14 august, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul României, începând din data de 16 august, scrie Agerpres.

Este de așteptat ca săptămâna viitoare, Guvernul Orban să prelungească starea de alertă cu încă o lună, până la mijlocul lunii octombrie. Masca va rămâne în continuare obligatorie în spaţiile publice deschise şi în mijloacele de transport în comun.

Începe și școala, sunt și alegeri locale.

La alegerile locale, alegătorii vor trebui să scoată masca de protecţie pentru identificare, iar cei aflaţi în carantină nu vor beneficia de urna mobilă.

Toţi cei care vor intra în secţiile de votare vor purta măşti, iar statul va achiziţiona de urgenţă astfel de dispozitive medicale pentru dotarea celor care nu au. De asemenea, secţiile de votare vor fi dotate şi cu substanţe dezinfectante, iar alegătorii trebuie să-şi dezinfecteze mâinile de două ori, la intrarea şi la ieşirea din secţia de vot.

Alegătorii își vor da masca jos. Totuşi, alegătorii care vor veni la vot la alegerile locale din 27 septembrie îşi vor da jos masca obligatorie, pentru a fi identificaţi de operatorul de tabletă şi de preşedintele secţiei de votare.

„Din punct de vedere legal, identificarea este obligatorie de două ori în cadrul secţiei de votare“, a anunţat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică.

Acesta a mai spus că în secţiile de vot va fi păstrată distanţa de un metru între persoane şi vor exista panouri despărţitoare faţă de alegători. În plus, în secţiile de vot va fi efectuată în permanenţă aerisirea spaţiilor în care se votează.

Alegătorii, termometrizați la intrarea în secțiile de vot. La intrarea în secţiile de vot, alegătorilor li se va lua temperatura, iar cei care au de la 37,3 grade Celsius în sus vor vota cu prioritate într-un loc special amenajat, care ulterior va fi igienizat cu mare atenţie, spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În plus, cei care au COVID-19 pot solicita urna mobilă pentru a vota ca orice bolnav aflat în tratament.

Ne puteți urmări și pe Google News