Un uriaș corp ceresc se apropie de Pământ! Avem motive de teamă?

Un uriaș corp ceresc se apropie de Pământ! Avem motive de teamă?

Fenomen astronomic spectaculos anunțat marți de de către specialiști.

Eveniment astronomic spectaculos. Un asteroid cu o lungime de 36 de metri se va apropia marți de Pământ. Corpul ceresc are o lungime de două ori mai mare decat a unui camion care are 18 roți și va trece marți pe lângă Terra.

Asteroidul, denumit 2020 PT4.

El a fost denumit de către specialiști 2020 PT4. Asteroidul se va afla la circa două miliarde de kilometri depărtare de planeta noastră. Specialiștii anunță că viteza corpului ceresc ar fi de aproximativ 13 kilometri pe secundă sau aproape 46.000 de kilometri pe oră. El atinge performanța de a putea parcurge distanța din Marea Britanie până în SUA de opt ori doar într-o singură oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt asteroid a trecut în luna aprilie pe lângă Pământ

Un asteroid cu diametrul de 2 kilometri a trecut în cursul lunii aprilie pe lângă pământ, dar la o distanță sigură, de peste 6 milioane de kilometri. Acesta a părut să poarte o mască de protecție, într-o imagine suprinsă de NASA. Botezat „1998 OR2″, el nu a prezentat nici un risc de impact, au asigurat oamenii de ştiinţă.

Programul „NASA Asteroid Watch”, dar şi cercetători din alte părţi ale lumii, observă în mod regulat spaţiul din jurul Pământului pentru a supraveghea mişcarea asteroizilor deja cunoscuţi şi pentru a identifica potenţiali noi vizitatori.

Orice asteroid de cel puţin 140 de metri în diametru, care se deplasează pe o orbită ce-l aduce până la maximum 7,5 milioane de kilometri distanţă de Terra, este supravegheat cu atenţie.

În ce categorie a fost inclus asteroidul 2020 PT4 de NASA

NASA l-a inclus în categoria obiectelor „apropiate de Pământ”, chiar dacă distanța la care se va afla față de Pământ este mare. Potrivit experților, în cazul unei coliziuni, nu se vor mai produce efecte devastatoare. Acestea vor fi asemănătoare celor din 2013. În acel an un meteorit care avea o lungime de 20 de metri a explodat deasupra Rusiei. În urma deflagratiei, un număr de peste 1.000 de persoane au fost rănite, potrivit știrileprotv.ro.