Vremea se schimbă radical. Situație bizară. Meteorologii nu mai știu ce să creadă

Vremea se schimbă radical. Situație bizară. Meteorologii nu mai știu ce să creadă Sursa: Arhiva EVZ

ANM a emis prognoza meteo pentru marți, 8 septembrie. Potrivit meteorologilor, vremea se schimbă radical în cea mai mare parte a țării.

Astăzi în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-est valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedenta. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în Transilvania și în zonele montane și submontane (îndeosebi în Carpaţii Meridionali), unde local vor fi averse, descărcări electrice şi izolat se vor acumula cantități de apă de peste 15...20 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului în est, apoi treptat în sud, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în Moldova și pe arii restrânse în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și pe crestele montane, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40...50 km/h, dar și asociat averselor.

Temperaturile maxime vor fi de la 2o de grade în nordul Moldovei până la 32 de grade în vestul și în sudul Olteniei. Dimineața, izolat, vor fi condiții de ceață.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Capitală, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere faţă de ieri, se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în cursul zilei, când local în Carpații Meridionali și pe arii restrânse în restul zonei montane vor fi averse și descărcări electrice. Punctiform se vor acumula cantități de apă de peste 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe creste, dar și asociat averselor.

La mare, vremea va fi în general frumoasă și relativ caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 grade. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 22 și 24 de grade.

Administraţia Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o atenţionare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru zona Moldova. Avertizarea este valabilă până la ora 7:00. Se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale în general de 55-65 de kilometri pe oră.

Zone vizate: - Județul Bacău: zona joasă; Județul Botoşani; Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi; Județul Neamţ: zona joasă; Județul Vrancea: zona joasă; Județul Iaşi; Județul Vaslui;