Țiriac, enervat de mărirea pensiilor: „Fraților, despre ce vorbim?!”

Țiriac, enervat de mărirea pensiilor: „Fraților, despre ce vorbim?!”

Ion Țiriac este revoltat de majorarea pensiilor pe care toată lumea o promite și spune despre ea că nu are o bază reală.

Ion Țiriac consideră că măsura de majorare a pensiilor este nejustificată și afirmă că nu există resurse pentru aceată decizie. Milionarul amintește ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani când previziunile erau sumbre pentru francezi.

“Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Țiriac potrivit gsp.ro.

De la data de 1 septembrie 2020, punctul de pensie se va majora la 1.442 de lei. Dar această creștere ar fi trebuit să fie ceva mai mare, prin urmare, de 1.775 de lei, după cum stabilea Legea Pensiilor, însă Guvernul a decis că pensiile vor fi majorate doar cu 14% din cauza pandemiei de coronavirus.

Crește și pensia minimă garantată, astfel că cei care au pensii foarte mici vor avea parte de o mărire semnificativă. Astfel, de la data de 1 septembrie 2020, nivelul pensiei minime va crește tot cu 14% și va ajunge la 800 de lei, față de 704 lei cât este la ora actuală.

Astfel, viitoarea lege a pensiilor, cea cu nr. 127/2019, stabilește un nou calcul al pensiei minime, așadar nu toți cei ieșiți la pensie vor primi aceeași sumă de bani, ci o sumă care să reflecte cât anume au cotizat.

La ora actuală, în țara noastră sunt 5.000.000 de pesnionari. De la data de 1 septembrie 2020, pensia minimă garantată trebuie să fie de 800 de lei.