Moștenire în stil italian! Menajeră moldoveancă, anchetată pentru un milion de euro!

Moștenire în stil italian! Menajeră moldoveancă, anchetată pentru un milion de euro! Sursă foto: Arhiva EvZ

Autoritățile italiene cercetează legalitatea actului prin care un milionar și-a lăsat averea, după moarte, unei tinere de origine moldoveană, care l-a îngrijit la bătrânețe.

Medicul Guido Carlo Cornia a fost un dentist de scuces din Milano, iar datorită muncii sale a reușit să economisească o sumă destul de importantă. Guido Carlo Cornia s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, în anul 2015.

În ultima perioadă a vieții, el a fost îngrijit de o tânără moldoveancă, Tatiana Crihan, în beneficiul căreia ar fi încheiat două polițe de asigurare pe viață în valoare totală de un milion de euro.

După moartea bătrânului, familia a aflat că moldoveanca va primi această sumă și a sesizat autoritățile solicitând o anchetă. Rudele au afirmat, în fața anchetatorilor, că medicul nu era în toate facultățile mintale în momentul în care a încheiat cele două polițe și că îngrijitoarea de origine moldovenească l-ar fi înșelat să o desemneze drept beneficiară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ancheta demarată de autorități avea să scoată la iveală că cele două poliție au fost încheiate inițial în beneficiul unuia dintre nepoții lui Guido Carlo Cornia, dar că acesta s-a răzgândit. Anchetatorilor li s-a părut suspect că după doar două zile de la stabilirea primului beneficiar, bătrânul l-a înlocuit cu cea care avea grijă de el, Tatiana Crihan.

A fost, singurul detaliu care le-a dat de gândit anchetatorilor italieni. Ei nu au făsit nici o altă probă din care să rezulte că acuzațiile familiei au temei legal. Drept urmare dosarul a fost închis la finalul acestui an, conform presei din Italia care a relatat despr caz

Luna aceasta, însă, a decedat și nepotul bătrânului, cel care ar fi trebuit să beneficieze de milionul de euro. Soția sa, acum văduvă, a deschis o nouă acțiune, în justiție, împotriva îngrijitoarei. Mai mult, avocații femeii s-au îndreptat și împotriva societății de asigurare care a încheiat polițele.

Aceștia consideră că asiguratorii sunt vinovați că nu au evaluat sănătatea mintală a bătrânului medic la momentul în care au acceptat să ca acesta să schimbe beneficiarul asigurării de viață și să-și lase banii moldovencei.

Sondaj îngrijorător pentru Ciolacu. PSD în cădere liberă, PNL se menține constant

De ce nu se mărită Angelina Jolie de România cu Alex Pițurcă: „Sunt deja…”