Bolnav de epilepsie, transformat în sclav. Se întâmplă în România!

Bolnav de epilepsie, transformat în sclav. Se întâmplă în România!

Un bolnav de epilepsie a fost folosit drept sclav și sechestrat într-un grajd.

Un tânăr de 19 ani, bolnav de epilepsie, a fost maltratat. El a fost folosit drept sclav de un bărbat din Satu Mare, fiind lovit cu ciocanul, cu lanţuri sau cabluri electrice.

Anchetatorii susţîn că bărbatul l-a racolat, adăpostit şi supus la muncă pe tânărul de 18 ani împotriva voinţei lui, timp de aproximativ un an. Victima a reuşit să evadeze din curtea în care se aflau cel care l-a înrobit şi familia acestuia și a reclamat cazul oamenilor legii.

Ce spune DIICOT

Ne puteți urmări și pe Google News

”Persoană vătămată, pe toată perioada în care a muncit forțat în construcții și a fost supus unor agresiuni fizice și psihice de către inculpat, nu a fost renumerat. Deși la momentul racolării i-a fost promisă suma de 200 euro/lună, mâncare și cazare conform înțelegerii verbale dintre cei doi. I-a fost restrânsă libertatea de mișcare prin faptul că era în permanență supravegheat, fiindu-i reținut actul de identitate pe toată perioada”, potrivit DIICOT.

Suspectul a publicat imagini greu de descris în cuvinte cu victima

Pe parcursul întregii perioade în care tânărul a fost răpit, victimei nu i s-a permis accesul la asistenţă medicală, deşi agresorul cunoştea că băiatul de 19 ani suferă de epilepsie. În plus, tânărul suferea de leziuni dobândite în urmă loviturilor care pe care bărbatul de 39 de ani i le-a aplicat folosind cabluri electrice, lanţuri, ciocanul sau lopata. Stăpânul a publicat imagini cu victima aflată în poziţii înjositoare în mediul online.

”În cauză s-a reținut, de asemenea, că în cursul anilor 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani. El a profitAT de starea să de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate” adaugă procurorii, potrivit antena3.ro.